V ZDA je tako mrzlo, da se vrela voda v hipu spremeni v sneg (VIDEO)

Svet 24. Dec 202209:37 5 komentarjev
REUTERS

Temperature v ZDA so izjemno nizke, prikaz, kako mrzlo je v zvezni državi Montana, si lahko ogledate v videoposnetku, na katerem se vrela voda v hipu spremeni v sneg.

Večji del Združenih držav Amerike (ZDA) se spopada s hudim mrazom. Po poročanju tujih medijev je v nesrečah, povezanih z vremenskim pojavom, umrlo najmanj 12 ljudi.

Ogromna hladna fronta se razteza čez več kot 3.200 kilometrov in sega od Teksasa do Quebeca. Nevihta je prinesla obilne snežne padavine in izjemno nizke temperature, v Elk parku v zvezni državi Montana so namerili kar 45 stopinj pod ničlo. Obenem piha močan veter, ki povzroča električne mrke. Ob prehodu hladne fronte je brez elektrike bilo 1,5 milijona Američanov. Tamkajšnji vremenoslovci so v petek dejali, da gre glede na razsežnost za eno največjih vremenskih opozoril v zimskem času do zdaj, piše BBC.

Kako mrzlo je ponekod v ZDA, prikazuje zgornji videoposnetek, na katerem se vrela voda v hipu spremeni v sneg. Strokovnjaki so v preteklosti že opozarjali, da vrela voda zmrzne prej kot mrzla voda, gre pa za t. i. učinek mpemba, ta je poimenovan po tanzanijskem študentu Erastu Mpembi, ki je prvi predpostavil tovrstni zanimiv pojav.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje