Našli denarnico, ki je bila kar 65 let za steno kopalnice. Kaj je bilo v njej?

Magazin 24. Dec 202321:08 1 komentar
Stara denarnica
Simbolna fotografija (Foto: PROFIMEDIA)

V pariškem gledališču Plaza so med prenovo kopalnice odkrili denarnico, ki je več kot 65 let pozabljena ležala za eno od sten. Lastnik gledališča se je odločil, da skuša najti lastnika ali pa vsaj njegovo družino, da vrne najdeno denarnico, polno spominov.

Srečka za tombolo, s katero je bilo mogoče zadeti nov avto znamke Chevrolet iz leta 1959, bančne kartice brez magnetnega traku, črno-bele družinske fotografije … Vse to je bilo v denarnici, ki je okoli 65 let ležala pozabljena za eno od sten v kopalnici pariškega gledališča Plaza.

Delavci so med prenovo odkrili skrit prostor za razpadlim zidom v kopalnici. Pod goro prahu je ležala usnjena denarnica. Lastnik gledališča Chris Escobar se je odločil, da poišče lastnika oziroma lastnico denarnice, ali pa vsaj družino.

Med pregledovanjem vsebine pozabljene denarnice je odkril, da je nekoč pripadala Floy Culbert. S pomočjo žene sta našla nekrolog njenega moža Roya Culberta, nato pa sta naletela na spletno stran dobrodelnega turnirja v golfu Culbert Cup. Tako sta izsledila njeno hčer Thee Chamberlain.

“Bilo je zelo ganljivo. Vrnila se je poplava spominov in ta denarnica je mamo nekako vrnila nazaj,” je ob prejemu mamine denarnice dejala Thee Chamberlain.

V denarnici je našla celo nekaj svojih stvari, med drugim zavarovalno kartico in obvestilo o obisku pri zdravniku. Thee je trenutno stara 71 let, ko je njena mama Floy izgubila denarnico, pa je štela šest let.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje