Velika policijska akcija v Zagrebu, med pridržanimi direktor HRT

N1 video 30. Jun 202110:33 > 21:06 0 komentarjev

Na Hrvaškem so v novi protikorupcijski akciji policije in USKOK pridržali generalnega direktorja HRT Kazimirja Bačića in nekaj nekdanjih sodelavcev pokojnega zagrebškega župana Milana Bandića.

Hrvaški urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (USKOK) po neuradnih informacijah hrvaškega N1 preiskuje kazniva dejanja, ki naj bi se dogajala v času prejšnje mestne uprave, in sicer konec lanskega in na začetku letošnjega leta.

Policisti so pridržali generalnega direktorja nacionalne radiotelevizije HRT Kazimira Bačića in dolgoletnega organizatorja priljubljenega decembrskega dogodka Advent v Zagrebu Denisa Mohenskega. Po neuradnih informacijah so pridržani še nekateri nekdanji sodelavci pokojnega župana Zagreba Milana Bandića. 

Milan Bandić je umrl februarja letos, vajeti Zagreba pa je po letošnjih volitvah maja prevzel Tomislav Tomašević. Ta je sporočil, da podpira delo državnih institucij in da se zavzema za transparentnost dela mestne uprave in vseh z njo povezanih podjetij in društev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!