Vice v velika odpuščanja: brez dela bo ostalo več sto novinarjev

Gospodarstvo 23. Feb 202408:20 2 komentarja
VICE MEDIA
Foto: PROFIMEDIA

Ameriška družba Vice Media, ki se ukvarja z izdajo medijskih vsebin, bo ukinila več sto delovnih mest. Delovati bo prenehala novičarska stran Vice.com.

Podjetje Vice Media, ki na svojih spletnih portalih objavlja predvsem novice iz sveta mode, zabave in družbenih omrežij, se je že pred časom znašlo v finančnih težavah.

Maja je zato razglasilo stečaj, družbo pa je nato kupilo investicijsko podjetje Fortress Investment Group, prodaja še poteka. Zdaj so se v vodstvu odločili, da bodo spremenili način razširjanja vsebin in ukinili spletno stran Vice.com. Skupaj z njo bo več sto ljudi izgubilo službo. Izvršni direktor Vice Media Bruce Dixon je ob tem dejal, da bo Vice zdaj svoje vsebine razširjal prek drugih medijskih portalov.

“Distribucija vsebin na način, ki ga poznamo, ni več stroškovno učinkovita. Žal to pomeni, da bomo zmanjšali število zaposlenih in ukinili več sto delovnih mest,” je zapisal v sporočilu za javnost. S stečajem so sicer pri Vice Medii že ukinili njihov televizijski program.

V zadnjih letih se več medijev sooča s finančnimi težavami. Letos so velika odpuščanja med drugim že napovedali tudi Channel 4, Los Angeles Times in Bussines Insider.

Podjetje Vice Media je bilo ustanovljeno leta 1994, danes pa deluje v več kot 30 državah. Medij je najprej začel izhajati v obliki revije, čez čas pa postal znan kot podjetje, ki je s svojimi mladinsko usmerjenimi vsebinami razbilo tradicionalno medijsko pokrajino. Leta 2017 je bila vrednost podjetja ocenjena na 5,7 milijarde dolarjev (približno 5,3 milijarde evrov).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje