V 15 letih naj bi nakradel za pol milijona evrov vina

Svet 22. Feb 202416:22 0 komentarjev
vinoteka
Foto: PROFIMEDIA

V Franciji so aretirali moškega, ki naj bi ukradel sedem tisoč steklenic vina. Domnevnega tatu so izpustili v zameno za plačilo varščine, sodili mu bodo predvidoma letos poleti.

V vinorodni regiji Burgundija v osrednji Franciji so aretirali moškega, ki ga sumijo, da je ukradel 7.000 steklenic vina v vrednosti pol milijona evrov, so danes sporočili tožilci.

56-letnika so ujele nadzorne kamere, ko je svojemu delodajalcu ukradel štiri steklenice. Ta se je zaradi kraje zglasil na policiji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policija je v okviru preiskave pri osumljencu našla ukradene štiri steklenice, pri tem pa še okoli 7.000 drugih, ki jih je odtujil od več vinarjev, pri katerih je bil zaposlen v preteklih 15 letih.

Med njimi so bile tudi steklenice vina najvišje kakovosti pridelovalcev iz regije Vosne-Romanee, ki so lahko vredne več kot tisoč evrov.

Tožilec Olivier Caracotch je za AFP dejal, da zaenkrat vse kaže na to, da ni prodal niti ene same steklenice. Domnevnega tatu so izpustili v zameno za plačilo varščine, sodili mu bodo predvidoma letos poleti.

Incident z vinom se je minuli konec tedna zgodil tudi v španskem mestu Castrillo de Duero, ko je neznanec vdrl v vinsko klet in razlil 60.000 litrov visokokakovostnega vina v skupni vrednosti 2,5 milijona evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!