Vladimir Kličko: Ukrepajte zdaj, že čez eno uro ali jutri bo morda prepozno

Svet 26. Feb 202216:44 > 02. Mar 2022 15:48 1 komentar
PROFIMEDIA

Vladimir Kličko, mlajši izmed bratov Kličko, je v dramatičnem posnetku, ki ga je objavil na Twitterju, svetovno javnost pozval, naj ne odlaša z ukrepanjem, naj stopi v akcijo in zaustavi to vojno, ki jo je začela Rusija.

“Sem Vladimir Kličko in želim nasloviti ves svet, naj ustavi to vojno, ki jo je začela Rusija,” je v dramatičnem pozivu, ki ga je objavil na Twitterju, dejal nekdanji boksar in brat župana Kijeva Vitalija Klička. “Danes so z raketami obstreljevali civiliste, v posebnih operacijah civilisti umirajo in vse to se dogaja v samem osrčju Evrope,” je nadaljeval Vladimir in dodal, da časa za čakanje ni več, saj dogajanje vodi v humanitarno katastrofo.

“Sedaj morate ukrepati, da zaustavite rusko agresijo. Z vsem, kar premorete. Sedaj! Že v eni uri ali do jutri bo prepozno,” je bil še jasen mlajši izmed bratov Kličko ter svetovno javnost prosil, naj stopi v akcijo in zaustavi to vojno. Tako Vladimir kot tudi Vitali Kličko, oba nekdanja boksarja, sta sicer že včeraj napovedala, da se bosta pridružila v “krvavi vojni” proti Rusiji. “Nimam druge izbire, to moram narediti,” je starejši brat povedal za jutranji program britanske televizije ITV. Ukrajinec, ki je znan tudi pod vzdevkom “doktor železna pest”, je dodal, da Kijev napadajo, prednostna naloga pa je zdaj sodelovanje s policijo in vojaškimi silami, da ohranijo kritično infrastrukturo, vključno z nemoteno dobavo elektrike, plina in vode za državljane.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje