Vlak zgrešil in evroposlanci so namesto v Evropski parlament prišli v Disneyland

Svet 16. Okt 202314:59 5 komentarjev
Disneyland v Parizu
Foto: PROFIMEDIA

Nekaj sto evropskih poslancev in zaposlenih v Evropskem parlamentu se je danes namesto v Strasbourgu na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta znašlo pred priljubljenim zabaviščnim parkom Disneyland.

Vlak z več sto evropskimi poslanci in zaposlenimi v Evropskem parlamentu je danes pomotoma prispel v Disneyland v Parizu, potem ko je ubral napačno smer na poti do Strasbourga. Tam se danes začenja plenarno zasedanje Evropskega parlamenta. Pomota je že povzročila številne odzive in šaljive komentarje.

Po spletu se pojavljajo šale, v katerih so Evropski parlament preimenovali v Parlament Miki Miške, poroča bruseljski portal Politico.

Vsak mesec Evropski parlament najame vlak za prevoz poslancev in drugih zaposlenih med obema sedežema parlamenta, Brusljem in Strasbourgom. Seljenje ene od osrednjih evropskih institucij vsak mesec pa za seboj potegne veliko logističnih izzivov, pomeni pa tudi velik finančni zalogaj.

Vlak je danes zapustil postajo v Bruslju in šel skozi Pariz, v katerem se je pomotoma usmeril proti Marne la Vallee Chessy, kjer je Disneyland, zaradi česar je nastala 45-minutna zamuda.

“Ekipa Disneyland,” se je pošalila nizozemska evroposlanka Samira Rafaela na družbenem omrežju X, ob tem pa objavila fotografijo sebe in kolega Mohammeda Chahima v kavarni na vlaku.

“Precej je bilo smeha zaradi norosti te situacije. Celo pozivali so k enemu sedežu,” pa se je pošalil eden od parlamentarnih pomočnikov, pri čemer je spomnil na kampanjo, da se ukine sedež parlamenta v Strasbourgu. Drugi so izrazili razočaranje, da niso mogli z vlaka, čeprav so videli atrakcije.

Še en parlamentarni pomočnik Emmanuel Foulon pa se je pošalil, da bi moral Evropski parlament sedaj posvojiti geslo Disneyja: “Kjer se sanje uresničijo.”

Evropski poslanec Matjaž Nemec je dejal, da evropskih poslancev iz Slovenije na tem vlaku zelo verjetno ni bilo, ker ta vlak vozi iz Bruslja v Strasbourg, slovenski evropski poslanci pa v Strasbourg praviloma prispejo z letalom iz Slovenije.

“Sicer pa je to, kar se zgodilo, zares nenavadna situacija,” je še dejal Nemec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje