Vodja senatnih republikancev otrpnil med novinarsko konferenco (VIDEO)

Svet 27. Jul 202308:35 0 komentarjev
Mitch McConnell
Evelyn Hockstein/REUTERS

Vodja republikanske senatne manjšine Mitch McConnel je med novinarsko konferenco otrpnil za 20 sekund. 81-letnika so zatem pospremili proti njegovi pisarni, kjer je ostal nekaj minut in se nato vrnil pred mikrofone. Zagotovil je, da je vse v redu in da je sposoben še naprej opravljati svoje delo.

Vodja republikanske senatne manjšine iz Kentuckyja Mitch McConnell je v torek med novinarsko konferenco v ameriškem zveznem kongresu za približno 20 sekund otrpnil, kar je med prisotnimi kolegi in novinarji sprožilo skrbi o njegovem zdravju.

Kolegi so ga skušali spraviti do pisarne, vendar je McConnell vztrajal na konferenci.

McConnell je prisotnim novinarjem razlagal, da je senat na dobri poti do potrditve zakona o porabi na področju obrambe in pohvalil dobro sodelovanje med strankama. Nato je otrpnil in približno 20 sekund brez besed strmel v prazno.

Senator John Barrasso iz Wyominga ga je spraševal, če je z njim vse v redu, in če želi še kaj povedati. Barrasso, ki je sicer zdravnik, je nato skušal McConnella prepričati, da ga pospremi v pisarno, vendar je vztrajal pred mikrofoni, čeprav ni povedal ničesar več.

Kmalu zatem so 81-letnika vendarle pospremili proti njegovi pisarni, kjer je ostal nekaj minut in se nato vrnil pred mikrofone. Tam je moral seveda odgovarjati na vprašanja o incidentu. Zagotovil je, da je vse v redu, in da je sposoben še naprej opravljati svoje delo.

McConnell je letos marca med zasebno večerjo v newyorškem hotelu Waldorf Astoria utrpel pretres možganov. V službo se je vrnil aprila.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!