Von der Leyen znova spregledana, na pomoč priskočil Macron

Svet 18. Feb 202217:50 > 17:55 0 komentarjev
Ursula von der Leyen
PROFIMEDIA

Na vrhu EU in Afriške unije je predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen ostala brez rokovanja z zunanjim ministrom Ugande generalom Odongom. Po intervenciji francoskega predsednika Emmanuela Macrona pa ji je vseeno namenil nekaj pozornosti.

Ob začetku vrha voditeljev držav in institucij EU ter Afriške unije se je v neprijetnem položaju znašla predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. Med prihodi afriških voditeljev jo je spregledal zunanji minister Ugande General Jeje Odongo, ki ji ni segel v roko. Odšel je mimo nje in se rokoval s predsednikom Evropskega sveta Charlesom Michelom in francoskim predsednikom Emmanuel Macronom. Nato se je le postavil v vrsto. Po posredovanju in nekaj besedah Macrona pa se je Odongo obrnil proti von der Leyen. Roke sicer ni dočakala, ji je pa Odongo namenil priklon.

Von der Leyen se je v neprijetnem položaju znašla že pred malo manj kot enim letom ob obisku turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana. Takrat so za protokolarni zdrs poskrbeli organizatorji v Ankari, ki so von der Leyen posadili na kavč, medtem ko je Michel sedel na stolu ob turškem predsedniku. Predsednica Evropske komisije je bila takrat vidno presenečena.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!