Vozniku, ki je v Nemčiji povozil več pešcev, dosmrtna zaporna kazen

Črna kronika 16. Avg 202215:49 > 15:54 1 komentar
Trier, Nemčija
PROFIMEDIA

Voznik avtomobila, ki je decembra 2020 trčil v več pešcev v mestu Trier na zahodu Nemčije, je bil obsojen na dosmrtno zaporno kazen. 52-letni voznik je z veliko hitrostjo zapeljal na območje za pešce in ubil pet ljudi. Obtožen je bil petih umorov in 18 poskusov umora.

Med ubitimi v divjanju z avtomobilom sta bila devet tednov star dojenček in njegov oče, ob tem pa še tri ženske, stare 25, 52 in 73 let. Deželno sodišče v Trierju se je strinjalo s tožilstvom, da je storilec s svojim dejanjem poskušal ubiti ali poškodovati čim več ljudi.

Sodišče je ob tem odredilo namestitev storilca v psihiatrično bolnišnico z visoko stopnjo varovanja. Glede na poročilo psihiatra je namreč 52-letnik trpel za paranoidno shizofrenijo. Bil je tudi pod vplivom alkohola – v krvi so mu po incidentu izmerili 1,4 promila.

Strokovnjak na sodišču je dejal, da se je obtoženec imel za žrtev “obsežne državne zarote” in je menil, da ga oblasti preganjajo, mu prisluškujejo in ga nadzorujejo. Sicer je med sojenjem dejal, da se kaznivega dejanja ne spominja. Razen tega je ves čas sojenja molčal. Po navedbah tožilstva je bil samski, brezposeln, brez stalnega prebivališča in jezen ter razočaran zaradi osebnih življenjskih okoliščin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje