Škatla za pico, Greta in aretacija: je Andrew Tate izdal svojo lokacijo?

Svet 30. Dec 202207:51 > 17:48

Po tem, ko je kontroverzni spletni vplivnež Andrew Tate objavil posnetek, v katerem se je odzval na tvit mlade okoljske aktivistke Grete Thunberg, je romunska policija dobila podlago za njegovo pridržanje, saj je dobila potrditev, da je Tate v Romuniji. Policija je 36-letnika in njegovega brata Tristana Tata pridržala zaradi suma trgovine z ljudmi, posilstva in organiziranja kriminalne združbe.

Kontroverzni spletni vplivnež Andrew Tate se je v četrtek v svojem slogu odzval na tvit podnebne aktivistke Grete Thunberg. Ta je prav na Twitterju pred dnevi navdušila s šaljivim odgovorom na njegove provokacije o številu avtomobilov in veliki porabi goriva. Prav po objavi tvita pa je v Romuniji stekla policijska akcija.

Andrewa in njegovega brata Tristana Tata, ki sta se pred leti preselila v Romunijo, je namreč tamkajšnja policija preiskovala od aprila, ker pa pristojni niso imeli dokazov, da res bivata v tej evropski državi, niso imeli podlage za prijetje. Vse pa se je spremenilo kmalu za tem, ko je Tate objavil posnetek, v katerem se je odzval na tvit Thunberg. Policija je namreč kmalu po objavi Andrewa in njegovega brata prijela v njuni rezidenci v Bukarešti in poleg njiju pridržala še dva romunska državljana.

Na spletu so se pojavila ugibanja, da se je Tate svojo lokacijo romunskim organom pregona po nesreči razkril kar sam. Tate je namreč v videoposnetku, ki si ga lahko ogledate zgoraj, osebo za kamero prosil, naj mu poda škatle s pico, na njih pa je vidno ime priljubljene romunske picerije. Kot poroča Reuters, pa so pri romunski policiji zatrdili, da škatle pri prijetju niso imele vloge.

Romunski direktorat za preiskovanje organiziranega kriminala in terorizma je v izjavi, v kateri ni poimensko navajal imen osumljenih, sporočil le, da sta dva britanska in dva romunska državljana osumljena, da so del kriminalne združbe, ki se ukvarja s trgovino z ljudmi. Kot poroča CNN, naj bi združba imela povezave v Romuniji, Veliki Britaniji in ZDA.

Oblasti dva osumljenca obtožujejo, da sta žrtve zavajala in jih prepričevala, da z njimi želita vstopiti v zakonsko zvezo oziroma drugo obliko razmerja. Žrtve so bile po prihodu v Romunijo deležne spolnega izkoriščanja in tudi fizičnega nasilja. “Osumljenci naj bi ženske silili v ustvarjanje pornografskih vsebin, namenjenih objavi na posebnih spletnih straneh za plačilo,” izjavo romunskega tožilstva povzema Reuters.

Kriminalna združba naj bi na tak način izkoriščala vsaj šest žensk, so sporočili z direktorata za preiskovanje organiziranega kriminala in terorizma. Eden izmed osumljencev pa je po poročanju CNN obtožen tudi posilstva. Marca 2022 naj bi eno izmed žrtev dvakrat posilil.

Odvetnik bratov Tate je za ameriški CNN dejal, da je kontroverzni vplivnež v pridržanju, ki se bo po 24 urah izteklo. Kot je še dodal, bosta Andrew in Tristan Tate danes privedena tudi na zaslišanje pred sodnika. Tiskovna agencija Reuters pa poroča, da je tožilec na sodišče v Bukarešti naslovil zahtevo, da pridržanje za vse štiri osumljence podaljša na 30 dni.

Andrew Tate Andrew Tate
Inquam Photos/Octav Ganea via REUTERS
Andrew Tate Andrew Tate
Inquam Photos/Octav Ganea via REUTERS
Andrew Tate Andrew Tate
Inquam Photos/Octav Ganea via REUTERS
Andrew Tate Andrew Tate
Inquam Photos/Octav Ganea via REUTERS
Andrew Tate Andrew Tate
Inquam Photos/Octav Ganea

Njegov zaničevalni odnos do žensk

36-letni Tate je nekdanji kickboksar, ki na spletu redno objavlja videoposnetke s kontroverznimi izjavami. V njih pogosto prevladuje zaničevalen odnos do žensk, prav s tovrstnimi objavami pa je postal spletni vplivnež. Na družbenih omrežjih je Tate priljubljen predvsem med mlajšimi moškimi, svoje poglede pa širi tudi na tako imenovani Hustler’s University. Gre za plačljivo platformo, ki uporabnikom ponuja izobraževanja o hitrem zaslužku in zmenkih.

K Tatovi prepoznavnosti pripomore tudi njegovo bogastvo. Poleg platforme je lastnik verige igralnic v Romuniji, pogosto pa deli tudi fotografije svojih športnih avtomobilov. Zaradi njegovih mizoginih izjav so mu na več družabnih omrežjih zaprli račune. Do nedavnega je bil blokiran tudi Tatov račun na Twitterju, ki pa je bil po prihodu Elona Muska ponovno aktiviran.

Več o kontroverznem vplivnežu, ki je letos obiskal tudi Slovenijo, preberite v članku: Kdo je Andrew Tate in zakaj ga družbena omrežja blokirajo?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.