Za parkirno mesto v garaži želijo kar pol milijona evrov

Svet 04. Maj 202417:44 0 komentarjev
funda
Foto: Funda/posnetek zaslona

Parkirno mesto v garažni hiši v bližini Vondelparka, največje zelenice v Amsterdamu, se prodaja za skoraj pol milijona evrov. Cena je šokirala Nizozemce, ki se v zadnjem času soočajo z visoko rastjo cen nepremičnin.

V nepremičninskem oglasu parkirno mesto oglašujejo za 495.000 evrov – največ v državi, piše nizozemski RTL.

Ima površino 18 kvadratnih metrov in se po navedbah nepremičninske agencije J. Heule nahaja v zaprtem kompleksu in “na najbolj znani in ekskluzivni nakupovalni ulici na Nizozemskem”. To je ulica P.C. Hooftstraat, v neposredni bližini Rijksmuseuma in Van Goghovega muzeja. Parkirno mesto je sicer mogoče najeti za 750 evrov na mesec.

Objava je šokirala Nizozemsko, ki se trenutno spopada s hudo stanovanjsko krizo. Zahtevana cena parkirnega mesta je namreč višja od povprečne cene stanovanja na Nizozemskem, ki po poročilu, objavljenem konec leta 2023, znaša 430.000 evrov.

Poleg skoka cen RTL izpostavlja, da so na Nizozemskem zaprli številna parkirišča v mestnih središčih, da bi bila manj privlačna za avtomobile. Parkirišča so “čedalje redkejša in njihova vrednost narašča, seveda pa takšno mesto ni vredno pol milijona evrov”, navaja RTL.

S tem se ne strinja ustanovitelj nepremičninske agencije Jeel Heule, ki poudarja, da je četrt, kjer se prodajajo hiše za več milijonov evrov, polna dragih stanovanj in avtomobilov. “Zunanjih površin ni, zato je parkiranje na tem območju zelo oteženo in le redkokje je na voljo parkirno mesto,” pojasnjuje.

RTL še poudarja, da spletna stran, na kateri je bil objavljen oglas, ne nadzoruje, ali zahtevane cene ustrezajo vrednosti tega, kar se prodaja. “Odvisno je le od tega, ali je nekdo dovolj nor, da plača ta znesek,” poudarjajo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!