Zapis z žaljivko novozelandske premierke prodali za 60 tisoč evrov

Svet 22. Dec 202211:57 0 komentarjev
Jacinda Ardern
AAP Image/Stuff Pool, Robert Kitchin/REUTERS

Podpisan izvod zapisa parlamentarnega zasedanja, na katerem je novozelandska premierka Jacinda Ardern vodjo opozicijske desnoliberalne stranke ACT Davida Seymourja označila za "arogantnega kretena", je bil na dražbi prodan za približno 100.000 novozelandskih dolarjev ali 60.000 evrov. Izkupiček bo namenjen boju proti raku na prostati.

“Ne morem reči, da sem pričakovala takšen izkupiček,” je Jacinda Ardern zapisala na družbenih medijih po zaključku dražbe, ki se je začela prejšnji teden in je potekala prek spleta.

Ob tem se je zahvalila vsem, ki so oddali ponudbo na dražbi in pohvalila Davida Seymourja, vodja opozicijske stranke pa ji je pohvalo vrnil. “Ko sem ji predlagal dobrodelno dražbo, se je takoj strinjala. Presenetila me je tudi velikodušnost sodelujočih,” je dodal Seymour.

Novozelandska premierka je žaljivko izrekla minuli torek po burni izmenjavi mnenj na parlamentarnem zasedanju. Ko je končala s svojim nagovorom, se je usedla nazaj na svoje mesto poleg svojega namestnika Granta Robertsona in Seymourja v polglasni opazki označila za “arogantnega kretena”.

Seymour je nato od predsednika novozelandskega parlamenta zahteval opravičilo Ardernove, kar je pomenilo, da je bila njena žaljivka vpisana v uradni zapis, znan kot Hansard. Premierka se je pozneje Seymourju tudi opravičila, ta pa je opravičilo sprejel in predlagal, da bi lahko združila moči in na račun incidenta zbrala denar za dobrodelne namene.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!