Zaposleni Elona Muska kar na Twitterju vprašal, ali so ga odpustili

Svet 07. Mar 202308:36 2 komentarja
Twitter Elon Musk
PROFIMEDIA

Halli Thorleifsson je glavnega izvršnega direktorja Twitterja Elona Muska kar na tem družbenem omrežju vprašal, ali še ima službo. Pred devetimi dnevi mu je vodstvo namreč onemogočilo dostop do računov, vodja kadrovske službe pa mu ni znal povedati, ali so ga odpustili. Musk je njuno javno razpravo zaključil z dvema do solz nasmejanima emotikonoma.

Zaposleni v podjetju Twitter Halli Thorleifsson je glavnega izvršnega direktorja Elona Muska kar na tej platformi vprašal, ali so ga odpustili. “Vodja kadrovske službe mi ne more potrditi, ali sem zaposlen ali ne,” je napisal.

45-letni Thorleifsson je bil višji direktor za oblikovanje izdelkov pri Twitterju. “Pred devetimi dnevi, v nedeljo zjutraj, sem odprl računalnik in videl, da je zaslon siv ter zaklenjen, kar je pomenilo, da so mi onemogočili dostop do mojih računov na Twitterju,” je povedal za BBC.

Preberite še: Tehnične težave Twitterja: so kriva množična odpuščanja?

Po nekaj dneh je poizkušal izvedeti, ali je še zaposlen. Poklical je tako vodjo kadrovske službe kot Muska. “Vodja kadrovske službe mi je odgovoril dvakrat, vendar mi ni znal povedati, ali sem še zaposlen pri Twitterju ali ne.” Razočaran je na Twitterju javno pisal glavnemu šefu Elonu Musku.

“Morda mi boste odgovorili tu, če bo objavo delilo dovolj ljudi,” je zapisal Thorleifsson.

Musk se je na njegov zapis odzval z vprašanjem: “Kakšno delo ste opravljali?” Thorleifsson je objavil seznam stvari, ki jih je počel v podjetju. Tvitanje se je zaključilo z Muskovo objavo dveh do solz nasmejanih emotikonov.

Po nizu vprašanj in odgovorov, ki je deloval kot razgovor za zaposlitev, je Thorleifsson sporočil, da je prejel elektronsko sporočilo s potrditvijo, da je bil odpuščen. Za BBC je povedal, da so bile okoliščine “čudne” in “izjemno stresne”.

V podjetju se je zaposlil, ko mu je prodal svoje

Thorleifsson se je na Twitterju zaposlil, potem ko je družbenemu omrežju v začetku leta 2021 prodal svojo kreativno oblikovalsko agencijo Ueno. To je leta 2014 ustanovil v Reykjaviku. Ob prodaji so se dogovorili, da bo na Twitterju zaposlen za polni delovni čas.

“Za prodajo sem se odločil iz več razlogov, eden izmed njih pa je, da imam mišično distrofijo in da mi telo počasi, a zanesljivo odpoveduje,” je povedal za BBC. “Imam še nekaj dobrih delovnih let, zato sem želel zaključiti zgodbo svojega podjetja ter sebe in svojo družino pripraviti na leta, ko ne bom mogel več toliko delati.”

Thorleifssona skrbi, da Musk ne bo spoštoval pogodbe, ki jo je podpisal s Twitterjem, ko mu je prodal svoje podjetje. “To je zelo stresno. To je moj pokojninski sklad, način, da poskrbim zase in za svojo družino, ko bo moja bolezen napredovala. Tega, da o tem odloča najbogatejši človek na svetu, ki bi lahko zavrnil spoštovanje pogodbe, ne sprejemam z lahkoto,” je rekel.

Preberite še: Superjunak, genij, marsovec, debiljonar – vse podobe Elona Muska

Elon Musk je prejšnji mesec odpustil še 200 dodatnih zaposlenih. To globalno podjetje ima zdaj nekaj več kot 2.000 zaposlenih, medtem ko je še oktobra tam delalo okoli 7.500 ljudi.

“Podjetja smejo odpuščati ljudi,” je rekel Thorleifsson. “Vendar običajno o tem zaposlene obvestijo. Zdi se mi, da je obveščanje zaposlenih pri Twitterju postalo neobvezno.”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje