Zaradi bombnih preplahov evakuirali štiri nakupovalna središča v Srbiji

Črna kronika 18. Apr 202220:30 0 komentarjev
Galerija, Srbija
Goran Srdanov/Nova.rs

Po več lažnih bombnih preplahih na letalih Air Serbia so danes alarmi o podtaknjenih bombah prestrašili tudi nakupovalce štirih trgovskih centrov v Beogradu in v Nišu. So prijave povezane?

Več tisoč obiskovalcev so evakuirali iz treh nakupovalnih središč v Beogradu in enega v Nišu zaradi poročil o bombah. Na kraje dogodkov so prišle policijske ekipe. Po poročanju N1 Srbija so okoli 17. ure ponovno odprli dva trgovska centra v Beogradu. Nova.rs pa sklicujoč se na srbsko notranje ministrstvo poroča še, da so bila opozorila lažna.

Nova. rs navaja, da so bila sporočila o domnevno nameščenih eksplozivnih napravah v trgovskih centrih na vse elektronske naslove poslana z istega naslova storitve – “ProtonMail”. To je domena, registrirana v Švici, s katere je bilo poslanih tudi več lažnih sporočil o bombah na letališče Nikola Tesla in letalskemu prevozniku Air Serbia.

Po informacijah srbskega ministrstva za notranje zadeve so bile grožnje poslane z ozemlja ene evropske države in Ukrajine, o tem pa je, kot smo že pisali, spregovoril tudi srbski predsednik Aleksander Vučić. V intervjuju za srbsko televizijo Pink je Ukrajino in eno od držav EU, ki je ni poimensko navedel, obtožil, da širita lažne informacije o bombah na potniških letalih Air Serbia.

Kot so še sporočili iz srbskega ministrstva za notranje zadeve, “policija v sodelovanju s tožilstvom za visokotehnološki kriminal intenzivno zbira podatke o storilcih omenjenega kaznivega dejanja. Zaprosili bomo za pomoč prek mednarodnega operativnega policijskega sodelovanja za pridobitev podatkov o storilcih,” povzema Nova.rs.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!