Preplah v Franciji: zaradi grožnje z napadom evakuirali šest letališč

Svet 18. Okt 202312:44 > 15:08 1 komentar
Letalo
Letalo (Foto: PROFIMEDIA)

Potem ko so bile prek spletne pošte razposlane grožnje z napadom, so evakuirali šest letališč v Franciji.

V Franciji so evakuirali šest letališč, in sicer po tem, ko so prek spletne pošte prejeli grožnjo z napadom, sklicujoč se na vir v policiji poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah francoskega časopisa Le Monde so evakuirali letališča v mestih Lille, Lyon (Bron), Nantes, Nica, Toulouse in Beauvais. Tarča groženj je bilo sicer osem letališč.

Letališče v mestu Lille na severu Francije je obvestilo o evakuaciji objavilo na družbenem omrežju X. Zapisali so, da so se za evakuacijo odločili zaradi grožnje z bombo, pristojne varnostne službe pa že preiskujejo območje letališča, povzema tiskovna agencija Reuters.

V Franciji trenutno velja najvišja stopnja pripravljenosti. Pred nekaj dnevi je namreč državo pretresel napad moškega na srednji šoli v francoskem mestu Arras, v katerem je bil umorjen učitelj, še dve osebi pa sta bili huje poškodovani. Moški je v videoposnetku pred napadom sporočil, da deluje v imenu skrajne skupine Islamska država.

Včeraj so, kot smo že poročali, zaradi grožnje o podtaknjeni bombi znova evakuirali versajsko palačo. Pred tem so jo zaradi anonimne grožnje o podtaknjeni bombi evakuirali že v soboto.

Zaradi grožnje z bombo je bilo po poročanju belgijskih medijev danes evakuirano tudi letališče v Ostendu. Tudi tam so grožnjo prejeli prek spletne pošte. Kot še navaja The Brussels Times na letališču ni bilo potnikov, letališko stavbo pa je moralo zapustiti 50 zaposlenih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje