Zaradi kovinske žice v mafinu otrok končal na beograjski urgenci

Svet 30. Okt 202317:39 0 komentarjev
tortice noč čarovnic
Profimedia

V Srbiji je na praznovanju rojstnodnevne zabave prišlo do neljubega dogodka, ki bi se lahko končal tudi tragično. Otroci so na zabavi jedli priljubljene mafine s figuricami, ki so bile s pecivom povezane s kovinsko žico. Eden od otrok je končal na urgenci, kjer so z rentgensko sliko potrdili, da je zaužil tudi del žice.

Kot poroča N1 Beograd, je nekaj otrok na rojstnodnevni zabavi v okolici Beograda jedlo mafine. Šele ko je boter enega od otrok tudi sam pojedel mafin, je videl, da je figurica z mafinom povezana z železno žičko.

Kot je dejala mati triletnika, ki je pojedel mafin, so se takoj po odkritju odpravili na urgenco v Beograd. Rentgenska slika je pokazala, da je otrok zaužil del kovinske žičke, zdravniki pa so dejali, da je treba počakati, da se žička izloči iz telesa.

“Nam staršem ni v interesu, da bi uničili slaščičarno, ki je mafine pripravila, saj smo trdno prepričani, da podobne prijeme pri peki uporabljajo tudi druge slaščičarne. V našem interesu je, da slaščičarsko industrijo opozorimo, da naj v slaščice ne vstavljajo takšnih predmetov, saj obstaja velika verjetnost, da jih otroci pogoltnejo. Trenutno ne morem storiti ničesar drugega, kot da počakam, da otrok izloči žičko in upamo, da pri tem ne nastanejo kakšni zapleti,” je za N1 dejala mati triletnika.

Foto: Instagram/zajem zaslona

Ob tem je dodala, da nihče ni pričakoval, da se lahko v slaščici, ki je okrašena tudi s figuricami, ki so otrokom še posebej zanimive, pojavi tudi takšen tujek, kot je kovinska žica. “Žico je povsem po naključju odkril boter enega od otrok. Nato smo pregledali še vse ostale mafine in tudi v njih smo našli žico. Če tega ne bi odkrili, potem sploh ne bi vedeli, da so jo otroci tudi pojedli,” je še dejala.

Za tem, ko so se na družbenih omrežjih pojavile rentgenske fotografije otroka z žičko v prebavnem traktu, ki so jih spremljali ostri zapisi staršev, se je oglasila tudi slaščičarna, kjer so pripravili omenjene mafine in ostale slaščice. Zapisali so, da je na vsaki škatli s sladicami opomba, da so v figuricah tudi neužitni deli, ki služijo dekoraciji.

“Zelo nam je žal, da se je to zgodilo in razumemo vašo jezo. Na vsaki škatli so opombe, da so lahko v figuricah in dekoraciji neužitni deli. To je namreč edini način, da se lahko naredi figurica in se poveže s pecivom,” so zapisali v odzivu in dodali željo, da bi bilo z otroki, ki so pojedli neužitne dele, vse v redu.

Foto: Instagram/zajem zaslona

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!