Zaradi načrtovanja napada na kristjane in policijo prijeli tri nemške najstnike

Svet 12. Apr 202412:19 0 komentarjev
Policija v Düsseldorfu
Policija v Düsseldorfu (Foto: PROFIMEDIA)

Policija je v nemški zvezni deželi Severno Porenje - Vestfalija aretirala tri najstnike zaradi suma, da so načrtovali islamistični napad, je sporočilo tožilstvo. Najstnike, stare 15 in 16 let, so aretirali med velikonočnimi prazniki in so trenutno v priporu.

Trojica, dve najstnici in najstnik, je osumljena načrtovanja terorističnega napada z islamističnim ozadjem, je sporočilo državno tožilstvo v Düsseldorfu.

Vsi trije prihajajo z območja Düsseldorfa in so bili “zavezani izvajanju kaznivega dejanja – umora in uboja”, so dodali tožilci. Preiskovalci več podrobnosti o domnevni zaroti niso posredovali, saj preiskava še poteka, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po poročanju nemškega tabloida Bild naj bi trojica načrtovala napad z molotovkami in noži v imenu skrajne skupine Islamska država (IS). Tarče napadov naj bi bili kristjani in policija, poroča časnik, ki še dodaja, da so osumljenci razmišljali, ali naj pridobijo strelno orožje.

Nemčija je od izbruha vojne med Izraelom in palestinskim islamističnim gibanjem Hamas v Gazi oktobra lani v povišani pripravljenosti na morebitne napade islamistov. Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je v intervjuju za nemški dnevnik Süddeutsche Zeitung, ki ga je dala kmalu po terorističnem napadu v Moskvi konec marca, poudarila, da je v Nemčiji nevarnost, ki izhaja iz islamističnega terorizma, še vedno velika.

Nemške oblasti so v pripravljenosti tudi ob pripravah na evropsko prvenstvo v nogometu, ki ga bo Nemčija gostila poleti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!