Zaradi poslov s prekupčevalci mamil pridržali sina kolumbijskega predsednika

Svet 29. Jul 202321:16 0 komentarjev
Kolumbijski predsednik Gustavo Petro
Kolumbijski predsednik Gustavo Petro (PROFIMEDIA)

Zaradi sumov pranja denarja in nezakonitega bogatenja so v Kolumbiji pridržali sina tamkajšnjega predsednika Gustava Petra. Med zadnjo predvolilno kampanjo naj bi njegov sin Nicolas od prekupčevalcev mamil in tihotapcev prejel velike vsote denarja, ki pa ga je namesto za očetove politične ambicije porabil za lastno zabavo.

Nicolasa Petra, sina kolumbijskega predsednika Gustava Petra so danes pridržali na podlagi obtožnice pranja denarja in nezakonitega bogatenja v povezavi z volilno kampanjo svojega očeta. Predsednik je prek Twitterja potrdil novico in obljubil, da se ne bo vpletal v postopke. V preteklosti je k preiskavi sina pozval tudi sam.

Poleg 37-letnega Nicolasa Petra je bila pridržana tudi njegova nekdanja soproga Daysuris Vasquez, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Predsednikova nekdanja snaha je marca v intervjuju za revijo Semana dejala, da je Nicolas Petro od prekupčevalcev mamil in tihotapcev prejel velike vsote denarja za očetovo kampanjo pred volitvami leta 2022. A, kot je dejala Vasquez, je namesto tega Nicolas sredstva porabil za luksuzno življenje v kraju Barranquilla na severu Kolumbije.

“Kot osebo in očeta me boli videti tako veliko samouničenja,” je danes sporočil prvi levičarski kolumbijski predsednik Gustavo Petro. Sam vztrajno zanika, da bi kadarkoli prejel sredstva od tihotapcev s kokainom in je osebno pozval k preiskavi sinovih nečednih poslov.

Nicolas Petro je sicer tudi sam politik in je odigral pomembno vlogo v očetovi zgodovinski zmagi lansko leto, še navaja AFP.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!