Zaradi protestov preložili prvi državniški obisk kralja Karla v tujini

Svet 24. Mar 202312:40 0 komentarjev
kralj karel
PROFIMEDIA

Zaradi množičnih in tudi nasilnih protestov, ki jim botruje pokojninska reforma, so preložili obisk britanskega kralja Karla. Ta naj bi se med prvim državniškim obiskom v tujini mudil prav v Franciji, tja pa naj bi odpotoval v nedeljo.

Prvi državniški obisk britanskega kralja Karla v tujini je preložen. Obiskati bi moral Francijo, a so obisk preložili, saj v državi divjajo protesti proti pokojninski reformi, poroča BBC.

Odločitev so v njegovi ekipi sprejeli, saj so po napovedih Elizejske palače, kjer je sedež francoskega predsednika Emmanuela Macrona, tudi za prihodnji teden napovedani množični protesti.

Karel bi moral v Pariz in Bordeaux odpotovati v nedeljo. Vendar so bili prav v teh mestih protesti v četrtek najhujši. V Bordeauxu so zažgali vhod v mestno hišo, v Parizu pa je policija proti protestnikom uporabila solzivec. V mestu so zažgali 903 kupov smeti, saj jih pariški smetarji že od 6. marca ne pobirajo, je sporočil notranji minister Gérald Darmanin.

“To odločitev sta sprejeli francoska in britanska vlada po jutranjem telefonskem pogovoru francoskega predsednika in kralja,” so sporočili iz Elizejske palače. “Da bo njegovo veličanstvo sprejeto v pogojih, ki ustrezajo našim prijateljskim odnosom, bo državni obisk prestavljen in izveden v najkrajšem možnem času.”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!