Zaradi širjenja covida-19 v Indoneziji bojazen pred pomanjkanjem kisika

Koronavirus 05. Jul 202109:04 > 10:35 0 komentarjev
Indonezija
Hendra Nurdiyansyah/Antara Foto/REUTERS

V Indoneziji se koronavirusna različica delta še naprej hitro širi. Da bi preprečili manko kisika v zdravstvenih ustanovah, so oblasti proizvajalcem naročile, naj se osredotočijo na proizvodnjo kisika za medicinske namene.

Iz Indonezije, kjer še vedno narašča število novookuženih z novim koronavirusom, svarijo pred pomanjkanjem kisika. Indonezijske oblasti so proizvajalcem kisika naročile, naj se osredotočijo na proizvodnjo kisika za medicinske namene, potem ko je pretekli konec tedna v eni od bolnišnic na otoku Java zaradi pomanjkanja kisika umrlo 63 ljudi.

Tiskovni predstavnik bolnišnice ni potrdil, ali so bile vse umrle osebe okužene s koronavirusom. Kot so pojasnili v bolnišnici, jih je presenetilo število hospitaliziranih v petek. Pristojno zdravstveno ministrstvo je medtem proizvajalcem kisika naročilo, naj dnevno proizvedejo toliko kisika, da bodo zadostili potrebam v zdravstvu: kot so ocenili, v zdravstvenih ustanovah dnevno potrebujejo 800 ton kisika.

Cepljenje s cepivom podjetja Sinovac

270-milijonska Indonezija se – zaradi različice delta – za Indijo spopada z enim najhujših izbruhov bolezni covid-19. V soboto so potrdili 27.913 novih okužb. Samo v prestolnici Džakarta so v soboto potrdili 392 smrtnih žrtev. Skupno je v Indoneziji doslej umrlo več kot 60.500 bolnikov s covidom-19.

Indonezija
Hendra Nurdiyansyah/Antara Foto/REUTERS

Kot navaja britanski BBC, v Indoneziji prebivalstvo cepijo predvsem s kitajskim cepivom Sinovac, strokovnjaki pa razpravljajo, ali bi ljudi cepili s tretjim odmerkom, da bi povečali učinkovitost cepiva proti različici delta.

V Indoneziji bodo sicer bolnikom s covidom-19, ki imajo blage simptome, na voljo brezplačne storitve telemedicine. Z ukrepom si pristojni željo zmanjšati pritisk na bolnišnice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!