Zaradi stavke v Easyjetu v Berlinu odpovedanih okrog 20 letov

Svet 10. Jun 202211:07 > 11:11
Easyjet
PROFIMEDIA

Vrstijo se stavke zaposlenih v letalski industriji, ki v času hitrega okrevanja povpraševanja po pandemiji covida-19 ob pomanjkanju delovne sile še povečujejo kaos na nekaterih evropskih letališčih. Zaradi stavke kabinskega osebja je moral nizkocenovni prevoznik Easyjet v Berlinu danes odpovedati okoli 20 letov.

“Prvi leti so bili že odpovedani,” je dejal Holger Rössler, ki se v imenu sindikata Verdi pogaja z Easyjetovo upravo. Vodstvo podjetja je odpovedi potrdilo, hkrati pa zagotovilo, da bo večina – okoli 130 poletov iz in v Berlin – izvedena.

Sindikat je k stavki pozval okoli 450 Easyjetovih kabinskih delavcev v berlinski bazi.

Zjutraj so bili odpovedani leti v Nico, na Majorko, v Amsterdam, Malago, Kopenhagen in London. Nekaj jutranjih letov so lahko izvedli zaradi vpoklica nadomestnega kabinskega osebja.

V Easyjetu potnikom svetujejo, naj preverijo status njihovega poleta preden se odpravijo na letališče.

V Verdiju zahtevajo dvig plač za vsaj pet odstotkov, v luči visoke inflacije pa tudi dodatno enkratno kompenzacijo. “Izjemna rast cen in ogromna dodatna delovna obremenitev zaposlenih zaradi kaotičnega ponovnega zagona industrije kažejo na to, da so naše zahteve več kot upravičene,” so prepričani v sindikatu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.