Zaradi suma korupcije racija na sedežu največje evropske stranke

Svet 04. Apr 202315:39 1 komentar
Evropski parlament
Yves Herman/REUTERS

Belgijska in nemška policija sta danes izvedli racijo na sedežu Evropske ljudske stranke (EPP) v Bruslju. Preiskovali naj bi poslanca nemških krščanskih demokratov (CDU) Maria Voigta.

Belgijska in nemška policija sta danes izvedli racijo na sedežu Evropske ljudske stranke (EPP) v Bruslju, je v izjavi za javnost sporočila EPP. Ob tem je pojasnila, da je racija povezana s preiskavo suma korupcije v v nemški zvezni deželi Turingija.

“Stranka popolnoma pregledno sodeluje z vpletenimi organi ter jim zagotavlja vse ustrezne informacije in dokumentacijo,” je na svoji spletni strani zapisala EPP, ki pa ni sporočila, koga preiskujejo.

Po prvih informacijah naj bi policija že zasegla računalnike, racija pa naj bi bila povezana s preiskavo nemškega poslanca CDU Maria Voigta, ki je osumljen korupcije in podkupovanja, poroča bruseljski portal Euractiv.

Voigt je bil namreč v času volitev v Evropski parlament leta 2019 vodja digitalne kampanje Manfreda Webra, predsednika EPP. Takrat naj bi pogodbe za digitalno kampanjo podelil podjetju v Turingiji, približno leto dni pozneje pa je postal vodja stranke CDU v Turingiji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje