Zasilni pristanek letala: požar na motorju, potniki bežali pred dimom (VIDEO)

Svet 10. Sep 202314:31 0 komentarjev
letalo, zasilni pristanek
Posnetek zaslona

Letalo kitajske družbe Air China je moralo zaradi požara na motorju zasilno pristati v Singapurju. Dim je zajel notranjost letala, vse potnike so po pristanku evakuirali.

Letalo kitajske družbe Air China, ki je bilo na poti iz Čengduja, je moralo danes zasilno pristati v Singapurju, potem ko je levi motor zajel ogenj. Kot so sporočile tamkajšnje oblasti, pri tem ni bilo poškodovanih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na posnetkih je videti dim, ki je zajel potniški del letala, pa tudi sprednji tovorni prostor in toaletne prostore. Po zasilnem pristanku so vse potnike in posadko leta CA403 evakuirali skozi zasilne izhode ter pogasili ogenj. Potniki so se po pristanku evakuirali s pomočjo napihljivih toboganih. Ob zasilnem pristanku je na posnetkih videti, da je motor še vedno v ognju. Gre za štiri leta staro letalo Airbus A320neo.

Po navedbah singapurske službe za civilno letalstvo je bilo na letalu 146 potnikov in devet članov posadke. “Devet potnikov je utrpelo lažje poškodbe, povezane z vdihavanjem dima in odrgnine pri evakuaciji. Dobili so ustrezno oskrbo,” so še zapisali v sporočilu za javnost.

Letališko stezo so začasno zaprli, zaradi česar so možne motnje v letalskem prometu, so še sporočili z letališča Čangi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!