Zelenski nagovoril občinstvo na filmskem festivalu v Cannesu

Kultura 17. Maj 202221:01 > 22:01 0 komentarjev
Volodomir Zelenski
REUTERS/Eric Gaillard

V Cannesu se je začel največji filmski festival na svetu, zbrane je preko videopovezave nagovoril ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je danes z videoposnetkom nepričakovano nagovoril udeležence otvoritvene slovesnosti filmskega festivala v Cannesu. Omenil je moč kinematografije med drugo svetovno vojno, vključno s filmom Charlieja Chaplina “Veliki diktator” iz leta 1940, poroča francoska tiskovna agencija AFP. “Vsak dan umre več sto ljudi, ki po ploskanju na koncu ne bodo več vstali,” je Zelenski dejal občinstvu na otvoritveni slovesnosti, ki se je ob predstavitvi vnaprej posnetega sporočila odzvalo s presenečenjem. V videoposnetku je občinstvu povedal, da bo “na koncu sovraštvo izginilo in diktatorji bodo umrli”.

V dvorani Palais des Festivals v južnofrancoskem letoviškem mestu je bil govor ukrajinskega predsednika nato deležen stoječih ovacij. Zelenski je prejšnji mesec podobno nagovoril udeležence podelitve nagrad grammy v Las Vegasu, kjer je zbranim povedal: “Naši glasbeniki namesto smokingov nosijo neprebojne jopiče in pojejo ranjencem v bolnišnicah.” Vojna je tudi sicer glavna tema 75. filmskega festivala v Cannesu, na katerem bo poseben dan posvečen tudi ukrajinskim filmskim ustvarjalcem.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!