Znani rezultati DNK testa Poljakinje, ki je trdila, da je Madeleine McCann

Svet 04. Apr 202320:01 0 komentarjev
Julie Faustyna
@iammadeleinemccan/INSTAGRAM

Poljakinja, ki je trdila, da je pogrešana britanska deklica Madeleine McCann, je predstavila rezultate testa DNK. Ti niso pokazali povezave z Veliko Britanijo ali Nemčijo.

Rezultati testa DNK Poljakinje Julie Faustyna, ki je trdila, da je od leta 2007 pogrešana Madeleine McCann, so ovrgli njene trditve. Rezultate je na Instagramu objavila njena tiskovna predstavnica Fia Johansson.

“Dobili smo Julijine rezultate testa. Končno poznamo realnost,” je zapisala. Dodala je, da čeprav je nemogoče delati zaključke brez DNK-testov staršev, rezultati kažejo, da Julia izvira iz Poljske. Njen genski zapis kaže še na malenkostne povezave z Litvo in Rusijo, ne kažejo pa, da bi njene korenine segale v Veliko Britanijo ali Nemčijo.

Zapisala je še, da je zgodba poljskega dekleta bolj zapletena in da javnost ne more le trditi, da je Poljakinja z zgodbo zgolj želela pritegniti pozornost. “Resnično je verjela, kar je trdila. Soočala se je s številnimi vprašanji o svojem otroštvu, na katere odgovore bi lahko preprosto dobila z DNK-testom njenih staršev, ki pa so ga zavračali,” je med drugim zapisala. Dodala je še, da se je Julia sedaj odločila, da se vrne k svojemu očetu.

Julie Faustyna
S svojo predstavnico Fio Johansson (vir: @iammadeleinemccan/INSTAGRAM)

Da je pogrešana Britanka, je trdila še pred tedni

Poljakinja je pozornost pritegnila februarja, ko je začela objavljati svoje trditve. Opozarjala je na podobnost z Madeleininimi starši, znamenja, značilno temno liso na očesni šarenici in nekatere druge podrobnosti. Trdila je, da se svojega otroštva ne spomni, na misel o tem, da je pogrešana Britanka, pa naj bi jo napeljale besede, ki jih je slišala od  babice.

Faustyna je še pred nekaj tedni, preden so bili znani rezultati testa, gostovala v znani pogovorni oddaji Dr. Phil, kjer sta z Johansson predstavili svoje dokaze, ki naj bi potrjevali trditve Poljakinje. Njeni poljski starši so sicer vseskozi trdili, da gre za njuno pravo hčer, in izrazili razočaranje nad dogajanjem.

Poljakinja sicer ni prva in edina, ki je v zadnjih letih trdila, da je pogrešana Madeleine. Doslej so se vse trditve izkazale za netočne.

Madeleine McCann je izginila leta 2007 med družinskimi počitnicami na Portugalskem. Vse od takrat ostaja neznanka, kaj se je zgodilo z njo. Nemški preiskovalci so sicer leta 2020 izrazili prepričanje, da je najverjetnejši ugrabitelj in morilec Christian Brückner, ki je bil v obsojen zaradi posilstva 72-letne ameriške turistke leta 2005 v portugalskem kraju Praia da Luz, kjer je dve leti kasneje izginila tudi Maddie. Vendar za potrditev domnev ni dovolj dokazov, prav tako še ni bilo najdeno truplo britanske deklice.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!