“Zobozdravnik groze”, ki je pacientom uničeval zdrave zobe, mora v zapor

Svet 22. Okt 202312:36 1 komentar
Lionel Guedj
Foto: PROFIMEDIA

Nekoč najbolje plačan zobozdravnik v Franciji je bil ponovno obsojen na osem let zapora zaradi pohabljanja okrog 400 pacientov. Svoje bogastvo v vrednosti 13 milijonov evrov je namreč pridobil tako, da je pacientom uničeval zdrave zobe in nanje nameščal drage mostičke.

Francoski zobozdravnik Lionel Guedj je bil na pritožbenem sodišču obsojen na osem let zapora zaradi pohabljanja okoli 400 pacientov v delavskih četrtih mesta.

43-letnega zobozdravnika so spoznali za krivega uničenja okoli 3.900 zdravih zob, na katerih je izvajal nepotrebne operacije zobnih kanalov, zaradi česar jih je moral nato izpuliti, ter namesto njih nato nameščal drage mostičke, da bi povečal svoj promet, je poročanje francoskega Le Monde povzel dnevnik.hr.

V petih letih je postal najbolje plačani zobozdravnik v Franciji: vozil je ferrarija, zaslužil med 65.000 in 80.000 evri na mesec in imel za 13 milijonov evrov nakopičenega premoženja, poroča Le Monde.

Njegov oče Jean-Claude “Carnot” Guedj, ki mu je pomagal, je bil obsojen na pet let zapora. Kot zobnega kirurga so ga spoznali za krivega pomoči pri goljufanju z zagotavljanjem storitev po posegih njegovega sina.

Po izreku sodbe bodo dvojici zasegli nepremičnine, vozila, čoln in umetnine ter jima zasegli denar na bančnih računih, v skupni vrednosti okrog 2,2 milijona evrov.

Sojenje je sicer steklo že pred dobrim letom, a sta se oče in sin na razsodbo pritožila, sedaj pa jo je potrdilo tudi pritožbeno sodišče. Državna tožilka je sicer zahtevala najvišjo kazen desetih let, še piše Le Monde.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje