Župan Kijeva Kličko: Pred nami je težka noč

Svet 25. Feb 202221:35 > 21:36 0 komentarjev
Vitali Kličko
Kiev Mayor press-service

Župan Kijeva Vitali Kličko je sporočil, da so ruske enote zelo blizu prestolnice. Po njegovih besedah je pred meščani ukrajinske prestolnice težka noč. Iz Kijeva sicer že od jutra poročajo o eksplozijah.

“Situacija je za Kijev zelo nevarna, brez pretiravanja. Noč in jutro bosta težka,” je preko družbenega omrežja Telegram povedal župan mesta Vitali Kličko.

Kot je povedal, je ruska vojska zelo blizu prestolnice, poročal pa je tudi, da je v časovnem obdobju od 3 do 5 minut v prestolnici v bližini elektrarne odjeknilo pet eksplozij. “Službe za nujne primere se odzivajo,” je dodal. Priča tiskovne agencije Reuters je dejala, da so v prestolnici slišali topniške naboje. Druga priča je za tiskovno agencijo povedala, da je bilo v zahodnem delu Kijeva intenzivno streljanje.

Ukrajinske oborožene sile po poročanju župana varujejo mostove in poti, ki vodijo do mesta. Kontrolne točke je vojska vzpostavila na glavnih vhodih v mesto ter ob strateško pomembnih objektih. Bolnišnice delujejo v vojni primernih razmerah, je stanje v mestu povzel Kličko.

“Vse to počnemo, da bi obvarovali Kijev. Zahvaljujem se vsem meščanom za njihovo pripravljenost, da skupaj z vojsko branijo mesto in državo,” je dejal župan ukrajinske prestolnice.

Vitali Kličko, ki je sicer nekdanji boksarski prvak v težki kategoriji, se je danes dopoldan odločil, da se bo pridružil svojemu bratu Vladimirju v “krvavi vojni” proti ruski invaziji na Ukrajino.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!