Župan Murterja v bordelu s službeno kartico “pomotoma” zapravil 1.560 evrov

Črna kronika 13. Jul 202213:58 > 14:10 1 komentar
Toni Turčinov
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Župan občine Murter - Kornati Toni Turčinov je sredi aprila 2019 med 1.37 in 3.38 zjutraj v klubu La Cocotte v Celovcu trikrat uporabil občinsko kartico in porabil 1.560 evrov proračunskega denarja, poroča hrvaški časnik Telegram, ki je pridobil dokumente in račune, ki naj bi to dokazovali.

Župan občine Murter – Kornati Toni Turčinov je dvakrat nakazal znesek 600 evrov in enkrat 360 evrov, tako da je v eni noči skupaj porabil 1.560 evrov proračunskega denarja, piše Telegram, ki mu je uspelo pridobiti račune in dokumente, s katerimi dokazuje, da je župan za plačilo storitev v javni hiši uporabil službeno kartico, dejanje pa je nato želel prikriti.

Od aprila do danes je avstrijski klub La Cocotte, ki je veljal za legalno javno hišo, zaprl svoja vrata. Šlo je torej za uradno, legalno javno hišo, ki je na svoji spletni strani promovirala “erotična doživetja” ter neprekinjen program, gostje pa so lahko izbrali tudi intimno srečanje z 10 do 15 dekleti v ločenih sobah.

Župan, ki je na položaju od leta 2016, je v odgovoru za Telegram pojasnil, da je bil v klubu na “večerni zabavi”, na kateri so mu družbo delali “potencialni gosti in gostitelji”. Dodal je še, da je pomotoma pomešal svojo osebno in službeno kartico. Trdi namreč, da je želel račun v bordelu poravnati s svojo kartico, a je iz denarnice pomotoma vzel službeno.

“Moja zasebna in službena kartica sta izdani pri isti banki in v tistih večernih urah se je zgodila pomota, za kar se opravičujem meščanom,” je še zapisal v odgovoru Telegramu. Sprva se je sicer odgovorom izmikal, dejal je namreč, da se ne spomni, za kaj gre, ter se naknadno skliceval na nedavno operacijo ahilove tetive, ki jo je prestal. “Bodite kolegialni ter mi omogočite mirno rehabilitacijo,” je še dejal Turčinov za hrvaški časnik.

Pri časniku komentirajo, da se pomota seveda lahko zgodi, a tudi če je kartici pomešal, obstajajo za odpravo napake določeni protokoli. Funkcionarji morajo namreč v teh primerih sporen znesek vplačati v državni proračun, je za Telegram pojasnila nekdanja predsednica hrvaške komisije za navzkrižja interesov Dalija Orešković. Turčinov pa tega ni storil, ampak je z lastnim denarjem nato poravnal stroške za bivanje občinske delegacije v Avstriji. Zanimivo je, da je ta račun znašal točno toliko, kot je bil tudi račun v bordelu – 1.560 evrov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter.  

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje