Zvezdnik filmov 50 odtenkov sive zaradi simptomov kapi pristal v bolnišnici

Magazin 22. Jan 202417:32 0 komentarjev
Jamie Dornan
Foto: FOTO

Zvezdnik filmske serije 50 odtenkov sive Jamie Dornan je med nedavnim potovanjem po Portugalski doživel zelo neprijetno izkušnjo, zaradi katere je pristal v bolnišnici. Simptome so najprej pripisali srčni kapi, a je bil razlog za slabo počutje povsem drugačen.

Irski igralec Jamie Dornan, ki je širši javnosti najbolj znan po glavni vlogi v filmski seriji 50 odtenkov sive, je med lanskoletnim počitnikovanjem na Portugalskem doživel zelo neprijetno izkušnjo.

Kot je za BBC razkril njegov prijatelj Gordon Smart, sta med pohajkovanjem po južnoevropski državi oba začela kazati simptome srčne kapi, zaradi česar sta pristala v bolnišnici. Simptome sta najprej pripisala prekrokani noči, a je bil razlog veliko bolj presenetljiv.

Slabo počutje se je pojavilo že prvi dan oddiha, po igri golfa. Nanje je najprej opozoril Smart. “Začutil sem mravljinčenje in pekoče ščemenje v levi roki, takoj sem pomislil, da gre za srčni infarkt,” zgodbo povzema PageSix. Dodal je, da ga je počutje kljub zdravemu življenjskemu slogu zelo skrbelo, njegov srčni utrip je bil pospešen na 120 utripov na minuto.

Približno 20 minut kasneje so se simptomi pojavili še pri Dornanu, ki je čutil odrevenelost vseh udov. Oba so odpeljali v bolnišnico, kjer vzroka za slabo počutje niso takoj odkrili. Po nekajurnem opazovanju sta se lahko igralec in voditelj vrnila v hotel.  “Ko sem zapustil bolnišnico, so me reševalci še prosili za fotografijo, kar ni ravno nekaj, kar si želiš, ko imaš na sebi bolniško haljo,” naj bi ob tem dejal Dornan.

View this post on Instagram

A post shared by Jamie Dornan (@jamiedornan)

Kaj bi lahko bil razlog za nenavadne, kapi podobne simptome, sta Dornan in Smart izvedela šele čez nekaj dni. Zdravnik jima je po telefonu povedal, da sta bila mravljinčenje in ščemenje v okončinah najverjetneje posledica stika s strupenimi gosenicami.

“Izkazalo se je, da so na igriščih za golf na jugu države gosenice, ki ubijajo pse, pri moških, starejših od 40 let, pa povzročajo srčne kapi,” izjavo Smarta povzema Pagesix. Dodal je, da sta imela veliko srečo, da sta stik z nevarnimi gosenicami preživela.

Gosenice pinijevega in hrastovega sprevodnega prelca so na prvi pogled povsem običajne kosmate gosenice, a so za ljudi in živali lahko izredno nevarne. Nevarne so predvsem dlačice, ki vsebujejo strupene proteine, ki ob stiku povzročajo alergijo, srbečico in vnetje na koži ali sluznici.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!