V dveh dneh odkrili trupla dveh ruskih poslovnežev in njunih družin

Novice 23. Apr. 202222:03
Delite:
Ruski oligarh
Foto: Profimedia

V obdobju 24 ur so v prestižnih stanovanjih v Rusiji in Španiji odkrili trupla ruskih poslovnežev Vladislava Avajeva in Sergeja Protosenje ter njunih družinskih članov. Avajev in Protosenja sta bila povezana z rusko plinsko industrijo, tako kot Leonid Šulman in Aleksander Tuljakov, ki so ju mrtva našli pred nekaj meseci.

V začetku tedna so v Rusiji in Španiji odkrili prizorišči dveh podobnih tragedij, v katerih so umrli dva ruska oligarha, njuni ženi in hčerki.

51-letnega Vladislava Avajeva, ki je bil namestnik direktorja banke Gazprombank, so našli mrtvega v ponedeljek v njegovem luksuznem stanovanju v ruskem glavnem mestu Moskvi. V stanovanju sta bili še trupli njegove 47-letne žene in 13-letne hčerke. Vsi naj bi bili ubiti s strelnim orožjem, našla pa jih je odrasla hčerka Vladislava Avajeva in njegove žene, poročajo mediji. Na fotografijah je stanovanjski blok, kjer se je zgodila tragedija.

V torek pa je španska policija v vili v španskem mestu Lloret de Mar našla trupla 55-letnega ruskega oligarha Sergeja Protosenje, njegove žene 33-letne žene in njune najstniške hčerke, je poročalo več medijev. Sprava naj bi policisti ocenili, da je Protosenja, ki je bil namestnik direktorja ruske plinske družbe Novosek, s sekiro ubil ženo in hčerko ter se nato sam obesil. Vendar po poročanju medijev nekateri indici, kot je na primer domnevna odsotnost poslovilnega sporočila, vzbujajo dvom v to razlago.

Avajev in Protosenja sta bila povezana z rusko plinsko industrijo, saj je banko Gazprombank ustanovilo podjetje Gazprom, največji dobavitelj zemeljskega plina na svetu. Nekateri mediji so poročali, da sta bila tako Avajev kot Protosenja blizu ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu, vendar nista bila na seznamu ruskih oligarhov, zoper katere je zahod uvedel sankcije.

Ob teh novicah so nekateri mediji opozorili, da sta pred nekaj mesecih v domnevnih samomorih umrla še dva ruska poslovneža, povezana z rusko plinsko industrijo. Konec januarja letos, torej še pred začetkom ruskega napada na Ukrajino, so mrtvega našli Leonida Šulmana, enega od vodilnih uslužbencev v podjetju Gazprom invest. 25. februarja, torej kmalu po začetku vojne, pa je truplo 61-letnega višjega uslužbenca Gazproma Aleksandra Tuljakova našla njegova partnerka.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar