V Nemčiji zaradi nenošenja mask na letalih oglobili več sto ljudi

Novice 22. Okt 202208:55 0 komentarjev
letališče, kovid, maske
Profimedia

V Nemčiji je pristojni urad letalskim potnikom zaradi kršitev zahteve po nošenju zaščitne maske v času od začetka pandemije covida-19 do letošnjega 1. oktobra izrekel za skoraj 200.000 evrov denarnih kazni. Skupno so obravnavali 612 kršiteljev, nemška vlada pa ne izključuje možnosti ponovne uvedbe nošenja mask na letalih.

Nemška zvezni letalski urad (LBA) je od leta 2020 sprožil 612 postopkov proti potnikom, ki so med potovanjem z letalom kršili ukrep, so za nemško tiskovno agencijo dpa potrdili v uradu.

Obveznost nošenja mask je sicer prenehala veljati 1. oktobra letos. Do tega datuma je urad zabeležil 253 kršitev, leto prej pa jih je obravnaval 276.

Po navedbah urada je moral vsak, ki na letalu ni hotel pravilno nositi maske, običajno plačati globo v višini 500 evrov, k temu pa dodati še pristojbine in stroške postopka. Če je potnik, ki ni želel nositi maske, prekršek priznal, so mu lahko pristojni denarno kazen znižali na 250 evrov.

Če se bodo zdravstvene razmere zaradi covida-19 znova zaostrile, je nemški minister za zdravje Karl Lauterbach napovedal vnovično uvedbo obveznega nošenja zaščitnih mask na letalih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!