5 razlogov za nakup e-kolesa

Oglas 28. Mar 202309:10
kolo
Hervis, Vožnja z e-kolesi

Električno kolo je v rekreativnem kolesarstvu postalo že skorajda obvezno. Za marsikoga, ki šele začenja kolesariti, in za starejše, ki se kolesarjenju ne želijo odpovedati, so odlična alternativa običajnim kolesom. Predstavljamo 5 razlogov za nakup e-kolesa, ki vas bodo prepričali o nakupu. 

Električno kolo v svetu rekreativnega kolesarstva nikakor ni več novost. Če so ob prihodu na trg električna kolesa veljala za muho enodnevnico in trend, ki bo hitro pozabljen, se je izkazalo, da ni tako in da so za številne odlična alternativa običajnim cestnim in gorskim kolesom. Zato predstavljamo 5 razlogov, ki vas bodo prepričali v nakup električnega kolesa.

1. Električno kolo je odlična izbira za začetnike in starejše

Vsi, ki komaj začenjate kolesariti, ter starejši, ki težko kolesarite, a se temu športu ne želite odpovedati, boste navdušeni nad dodatno pomočjo, ki jo nudijo električna kolesa. Hkrati pa boste pridobivali kondicijo, saj morate za delovanje električnih koles pedale vseeno poganjati.

2. Električno kolo vam bo pomagalo pri izboljšanju zdravja

Čeprav vam pri vožnji z električnim kolesom pomaga motor, to ne pomeni, da od vas vseeno ne zahteva nekaj truda. Ker morate za delovanje električnega kolesa poganjati pedale, je odlično izhodišče za tiste, ki začenjate redno vadbo, ali za tiste, ki si želite stopiti na naslednjo stopničko.

Ker so električna kolesa težja od navadnih, boste z njihovo uporabo krepili mišice, kosti ter sklepe, prav tako pa pomagajo pri krepitvi trebušnih mišic.

Vožnja z električnim kolesom:

· izboljša delovanje srčno-žilnega sistema,
· pomaga pri uravnavanju telesne teže,

· izboljšuje pljučno kapaciteto in
· povečuje mišično maso.

3. Z električnim kolesom boste prevozili večje razdalje

Raziskave so pokazale, da tisti, ki vozijo električna kolesa, veliko raje kolesarijo in pri tem tudi prevozijo daljše razdalje. S treking električnimi kolesi, kot je KTM ELOTREK 10, boste udobno in brez težav prevozili raznolike terene, od ceste do gozdnih in makadamskih poti.

Z električnim kolesom tako postanejo dostopne tudi daljše kolesarske ture, ki bi bile sicer nedosegljive. Vsem, ki se kolesarjenja z električnim kolesom šele lotevate, predlagamo, da se odpravite na katero izmed spodnjih treh kolesarskih tur, kjer boste lahko uživali tudi v dih jemajočih razgledih:

· Kolesarjenje po medvedovih poteh, kjer vas bo 100 kilometrov dolga pot vodila po kočevskih gozdovih – domu rjavega medveda in drugih divjih živali.
· Pot po dolini Soče, ki vas bo vodila ob smaragdni reki, spremljal pa vas bo tudi razgled na Julijske Alpe.
· Kolesarska pot Parenzana vas bo popeljala po trasi nekdanje železnice med Trstom in Porečem, zaplavali boste lahko v morju in raziskovali obalna mesteca.

4. E-kolo omogoča lažji dostop do neokrnjenih kotičkov narave

Takšni skriti kotički, ki nas presenetijo s svojo lepoto, so navadno težje dostopni. Ker električna kolesa omogočajo izredno udobno vožnjo tudi na daljših razdaljah, so zelo primerna za raziskovanje tistih delov narave, ki vam jih zaradi nedostopnosti še ni uspelo odkriti. Z e-kolesom TORPADO E-MTB HYPER BLACK bodo nepremagljivi vzponi samo še preteklost.

E-kolo pa omogoča dostop tudi do tistih delov, ki so avtomobilom nedostopni, hkrati pa pri odkrivanju takih kotičkov narave dodatno ne onesnažuje in jo ohranja nedotaknjeno in neokrnjeno še naprej.

kolo
Hervis, Električna kolesa za odkrivanje naravnih lepot

5. Z električnim kolesom boste prihranili čas in denar

Da bo polnjenje električnih koles dvignilo znesek na vaši položnici za elektriko, je zgolj mit. Prav nasprotno, v času, ko se dražita bencin in dizelsko gorivo, so električna kolesa enkratna alternativa mestni vožnji avtomobila.

Prav tako pa boste z zamenjavo avtomobila za električno kolo prihranili čas. Z mestnim električnim kolesom TORPADO E-CITY APOLLO boste v službo prišli hitreje, saj ne boste stali v zastojih, ki jih povzroči jutranja prometna konica, zastojem pa se boste izognili tudi na poti domov. Pri tem se tudi ne boste prepotili, saj vam pri vožnji pomaga električni motor.

Poskrbite za varno vožnjo s kakovostno kolesarsko opremo

Tudi pri vožnji z električnim kolesom morate poskrbeti za varnost, ki jo zagotavlja kakovostna kolesarska oprema. Dobra čelada, kakovostna kolesarska oblačila in kolesarski nahrbtnik so tudi pri vožnji z električnim kolesom obvezna oprema.

Hervis je pravi naslov za nakup električnega kolesa, ki bo ustrezal vašim željam in telesni pripravljenosti. Obiščite našo spletno trgovino in si oglejte bogato ponudbo električnih koles ali pa se oglasite v kateri izmed naših poslovalnic, kjer vam bodo pri nakupu svetovali izkušeni prodajalci in vam pomagali izbrati najboljše električno kolo.