Ali veste, kaj je trend »athleisure«?

Oglas 20. Nov 202113:58 > 30. Nov 2021 23:24
Athleisure_hervis
Hervis (Athleisure je kombinacija športnih oblačil in oblačil za prosti čas. )

Spadate med tiste, ki obožujejo udobna športna oblačila in njihovo funkcionalnost? So vaša najljubša oprava za v pisarno športne pajkice? Potem imamo za vas super novico – trend athleisure postaja vse bolj priljubljen tudi pri nas. Preberite, kako se boste z zelo preprostimi športnimi oblačili od sedaj vedno počutili nadvse udobno!

V Hervisu pričakujemo v prihajajočih sezonah nadvse modne kose, zato preverite, kateri kosi so nepogrešljivi ter zakaj boste preprosto oboževali athleisure modo!

Športne pajkice in ostala udobna oblačila

Ta novi trend postaja vse bolj pomembna modna smernica, saj tvori sožitje z naraščajočim trendom ukvarjanja s športom in ohranjanja telesne pripravljenosti. Športne znamke, kot so Adidas, Puma in Nike, se tega zavedajo, zato se osredotočajo na oblikovanje high-fashion športnih oblačil, v katerih se lahko udobno sprehodimo po mestu ter namesto večerje v restavraciji kot obliko druženja izberemo pohod po Rožniku.

Odlična lastnost athleisure trenda je tudi ta, da so oblačila nadvse preprosta ter da ne potrebujete nešteto kosov, da bi dopolnili svojo novo kolekcijo. Nepogrešljivi athleisure kosi so:

 športne pajkice,

● modne trenirke,

● športni copati in

● športni nedrček za ženske.

Vsakodnevna športna oblačila

Še posebej milenijcem je ta nova vrsta športnih oblačil zelo všeč – in to tako zelo, da je našla pot v vsakodnevno garderobo vplivnežev in njihovih sledilcev na Instagramu. Oblikovalci so hitro sledili temu trendu in začeli ustvarjati athleisure oblačila za prosti čas, ki so videti športno, a jih lahko še vedno nosite čez dan. Pogosto so ta oblačila izdelana iz tehnoloških materialov, ki jih lahko najdete tudi v visokokakovostnih športnih oblačilih.

Športni navdušenci ter ljubitelji aktivnosti cenimo lastnosti tovrstnih oblačil, saj jih je enostavno kombinirati z bolj formalnimi oblačili, obenem pa so kosi izredno lahkotni ter primerni za nošenje v vsakem trenutku. Oblačila so v večini primerov precej minimalistična in v pastelnih barvah ali črno-belih odtenkih, kar velja predvsem za športne pajkice. Tudi neonske barve in cvetlični potiski so del athleisure mode, kar lahko opazimo pri modnih trenirkah ter športnih copatih.

Rast športnih oblačil

Strokovnjaki modnih trendov pričakujejo, da se bo trg športnih oblačil od leta 2019 do 2026 povečal za okoli 7 odstotkov na leto. Največji potencial kaže podkategorija športnih pajkic, ki ima v enakem obdobju pričakovano 8-odstotno rast.

Velike modne znamke spreminjajo trende ter predstavljajo athleisure
Tovrstno modo so v svojih kolekcijah v zadnjih letih začele ponujati tradicionalne modne znamke – poletno kolekcijo za prosti čas je napovedal celo Gucci! To nakazuje, da bo trend athleisure oblačil ostal z nami še dolgo!

athleisure sportne pajkice
Hervis (Športno-elegantna kombinacija črnih športnih pajkic ter aktivnega spodnjega perila.)

Ko visoka moda in šport delujeta skupaj
Modne hiše vse pogosteje sodelujejo v trendu oblačil za prosti čas, tako da združujejo vsakodnevno modo s športnimi tehnologijami.

Številne znamke za športna oblačila tako dandanes pri predstavitvi kolekcij za prosti čas sodelujejo z modnimi znamkami. Športna znamka Adidas je sodelovala s podjetjem Girls Are Awesome pri predstavitvi oblačil in obutve, Speedo pa je sodeloval s podjetjem Beauty & Youth pri predstavitvi pametnih športnih oblačil iz funkcionalnih tkanin.

Zbogom visoke petke?
Trendi nakazujejo, da superge in ostali športni copati postajajo vse bolj priljubljena izbira ljudi po vsem svetu, saj je postalo vse bolj sprejemljivo, da za večje udobje ter zdravje telesa (sploh hrbtenice) ženske izberejo športne copate namesto visokih petk – tudi na poslovnih sestankih ali bolj elegantnih dogodkih, kot so rojstni dnevi, zabave pred rojstvom otroka in vse druge zabave, pikniki, celo poroke!

Prodaja športne obutve za prosti čas v ZDA se je vključno z athleisure obutvijo v zadnjem letu povečala za 7 odstotkov. V nasprotju s tem se je prodaja visokih pet in drugih modnih slogov zmanjšala za 5 odstotkov.

Vse več blagovnih znamk se odmika od prodaje neudobne modne obutve in se namesto tega osredotoča na sproščeno obutev za vsakdan, saj potrošniki na prvo mesto postavljajo svoje zadovoljstvo ter udobje. Ko se počutiš udobno v svoji koži ter oblačilih, se raven energije dvigne in posledično tudi uspeh in sreča, kajne?

V Hervisu vas čakajo najnovejši modni trendi!

V Hervisovih poslovalnicah vas čakajo le najnovejši athleisure trendi, obenem pa vam vsak mesec ponujajo vse pestrejšo ponudbo oblačil v spletni trgovini!