Bitcoin v veliki rasti. Katere kriptovalute kupiti v 2024?

Oglas 05. Dec 202311:36
promocijska fotografija

Ne zamudite učinka rasti Santa Claus Rallya oz. božične rasti. Cene kriptovalut lahko do konca leta dosežejo še nove rekorde. Kako lahko izkoristite te rasti? Kaj nas čaka v 2024? Vprašali smo strokovnjaka za kriptovalute, ki že od leta 2017 vodi praktično delavnico o kriptovalutah.

Martin Korošec je za vas pripravil brezplačne aktualne informacije. Število prostih mest je omejeno. Na brezplačen webinar se lahko prijavite TUKAJ.

Rekordi v decembru

18. avgusta 2023 se je zgodil velik padec v kripto svetu. Martin Korošec, strokovnjak za kriptovalute, ki od leta 2017 vodi praktično delavnico o kriptovalutah za začetnike, je takrat na svojem rednem javnem webinarju sporočil, da je to lahko velika priložnost, če razmišljamo le nekaj tednov vnaprej. V drugi polovici avgusta in septembra je na svojih javnih webinarjih izpostavljal UPtober efekt, zaradi katerega kriptovalute od oktobra naprej rastejo. In zdaj se je to izkazalo za resnično.

Celo največji kripto projekti, ki jih je takrat na javnih webinarjih brezplačno izpostavil, so doživeli tudi 300-odstotne rasti. Zato se vam zdaj splača slišati, kaj razkriva o novem efektu, ki je pred nami. Od novembra naprej je v emailih in brezplačnih webinarjih opozarjal na t. i. Santa Clauss rally oziroma božični efekt za rast kriptovalut.

Cene zdaj res rastejo iz dneva v dan, kot je izpostavil na svojih brezplačnih webinarjih.

Kaj pomeni t. i. Santa Clauss rally in kako visoko bi lahko bitcoin in druge kriptovalute šle še decembra? Kaj nas čaka v letu 2024? Katere kriptovalute kupiti za uspešno 2024?

Brezplačne in aktualne informacije o kriptovalutah

Da dobite nove brezplačne informacije, kako bi lahko sami izkoristili te kripto rasti in kateri projekti imajo lahko velik potencial v decembru in v letu 2024, se prijavite na brezplačen webinar tukaj.

Katere kriptovalute kupiti v 2024?

Brezplačne informacije o kripto projektu, ki je do zdaj naredil že 600 % rast.

“Preko tisoč začetnikov je šlo skozi moje roke pri praktičnem izobraževanju v zadnjih šestih letih, odkar izvajam praktične delavnice o kriptovalutah. S svojo fantastično ekipo sem tudi starejšim in popolnim začetnikom pomagal, da so se naučili vseh tehničnih postopkov, ki so nujni za uspešno delo s kriptovalutami,” poudarja koristi za udeležence Martin Korošec.

Izjemno pomembno je, da znate v kriptovalutah popolnoma 100 % natančno izvesti vse tehnične postopke. Ter da niste odvisni od nikogar. Ker ena tehnična napaka, eno izgubljeno geslo ali ena oseba, ki izkoristi vašo zaupljivost, vas lahko pripeljejo do izgube vsega.

Zato je učenje tehničnih postopkov prvi korak do uspeha. Na žalost ta del večina ljudi preskoči in zato slišimo toliko žalostnih zgodb.

“V kriptovalutah je največ prevar na svetu, ker ne obstaja trg, o katerem bi ljudje vedeli tako malo, pa kupovali tako veliko,” še opozarja Martin.

Zato Martin Korošec že več let redno, včasih tudi večkrat tedensko organizira brezplačne izobraževalne webinarje kripto FENIKS, na katerih udeležence in udeleženke vodi po vseh korakih, opozarja na pasti, pokaže tehnične rešitve in občasno razkrije perspektiven kripto projekt z velikimi potenciali.

En takšen projekt je letos zrasel že za 600 %. Drugi pa za 300 %. In takšno informacijo je delil z udeleženci svojega webinarja povsem brezplačno.

NOVO!

Kriptovalute se ravnajo po ciklih, ki so lahko predvidljivi. Po propadu FTX borze lani konec leta in letu globoke krize se zdaj pripravlja nov cikel rasti. Takšne priložnosti so redke in poznavanje kakovostnih projektov nam lahko v prihodnje prinese velike koristi.

Na novem webinarju FENIKS zdaj Martin Korošec razkriva kar dva kripto projekta z velikimi potenciali v 2024. Da dobite te brezplačne informacije, se brezplačno prijavite zdaj TUKAJ.

promocijska fotografija

Katere kriptovalute kupiti 2024? Martin Korošec organizira brezplačen webinar Kriptovalute za začetnike.

Sveta trojica rasti bitcoina in kriptovalut

Tri prelomni dogodki imajo moč, da dvigajo ceno bitcoina in s tem drugih kriptovalut v nove rekorde. Ker se pojavijo le vsakih nekaj let ali le enkrat v celotni zgodovini, jih raje ne zamudite.

HALVING bitcoina

2024 je parno leto. To je pomembno, ker se razpolovitev ali halving bitcoina izvede le vsaka štiri leta. V praksi to pomeni, da rudarji bitcoina dobijo polovico manj bitcoinov za nagrado za potrjevanje transakcij. Na področju stroškov to pomeni, da so stroški za rudarje takoj dvakrat višji. Tako bitcoin pridobi večjo osnovno vrednost. Trenuten strošek električne energije potreben za rudarjenje enega samega bitcoina znaša celo 53.000 dolarjev (v Južni Koreji), 32.000 dolarjev v Nemčiji, kjer je električna energija dražja. Povprečen strošek pa se giba okrog 19.000 dolarjev! Samo za potrošnjo električne energije. Prišteti je potrebno še stroške nabave, vgradnje in vzdrževanja vrhunske programske opreme, procesorjev, grafičnih kartic, hlajenja, najema ali gradnje stavbe in inženirjev. V trenutku, ko je število novih bitcoinov dvakrat manjše, to pomeni, da rudarji ne morejo prodati bitcoina pod višino stroškov, ki so pa bodo takrat za okrog dvakrat višji. In to prej kot slej vodi do novih rasti cen bitcoina.

Vpliv halvinga na dvig cene bitcoina

Halving dviga cene bitcoina, kaže statistika. Prvi halving se je zgodil leta 2012. Cena se je dvignila z 12 na okrog 1.200 dolarjev.

Drugi halving se je zgodil leta 2016. Sledila je rast z okrog 300 na 20.000 dolarjev. Po tako visokih rasteh je normalno začasno znižanje cen zaradi razprodaj. Tisti, ki so kupovali poceni, so prodajali tistim, ki so kupovali drago. Ne bodite med tistimi, ki kupujejo prepozno, predrago!

V letu 2020 je bitcoin ponovil čarovnijo. S 3.000 se je po halvingu povzpel na 69.000 dolarjev. Prvič je bilo nekaj digitalnega dražje celo od zlata!

Največja rast cene se zgodi šele v mesecih PO halvingu. Novi halving prihaja sredi aprila 2024. Torej zdaj še nismo prepozni, ker se halving še ni zgodil.

Priložnost rasti, ki se pojavi le vsaka štiri leta

Halving in z njim povezane rasti se zgodijo le vsaka štiri leta. Zato, če ne želite čakati na leto 2028, izkoristite to priložnost. Kaj naj naredijo začetniki, kako se naučiti nujnega tehničnega znanja, kakšne so značilnosti kripto projektov z velikim potencialom, katere kripto niše imajo lahko velike možnosti rasti v 2024?

Da dobite kakovostne izobraževalne informacije na enem mestu, se prijavite na brezplačen webinar TUKAJ.

promocijska fotografija

Kriptovalute v nove rekorde. Kako visoko bo šla bitcoin raketa v 2024?

ETF spot bitcoin skladi

Prihod največjih finančnih inštitucij v kripto svet

Največ, kar lahko neka industrija ali sredstvo v finančnem smislu doseže, je, da začnejo v njo vlagati finančni velikani. Običajno to poteka preko ustanovitve t. i. ETF (exchange traded funds) skladov. Ti skladi so zgodovinsko bolj uspešni kot aktivno upravljani vzajemni (mutual) skladi. Poleg tega nudijo nekajkrat nižje provizije. Ustanovitev tovrstnih skladov običajno pomeni prelomnico za določeno industrijo ali sredstvo. Zgodovina se ne ponavlja, se pa rima.

4. novembra 2004 je začel delovati prvi ETF sklad za zlato. V le treh dnevih je pritegnil več kot za milijardo dolarjev vplačil. Tako se je začela večletna rast cene zlata, ki je leto za leto dosegalo rekordne vrednosti. Do leta 2012 se je zlato podražilo za več kot 400 %.  Dosežek zbrati milijardo dolarjev vplačil v treh dnevih pa se je kot rekord obdržal več kot 18 let.

Nato je konec leta 2021 je začel delovati ProShares bitcoin future sklad. V samo dveh dnevih je zbral več kot milijardo vplačil. A to še ni bil ETF sklad. ETF spot Bitcoin sklad pomeni, da sklad za prejeta vplačila dejansko kupuje “fizične” bitcoine. Tako omogoči vlaganje res velikim strankam in takim, ki zaradi proceduralnih razlogov ne smejo direktno kupovati bitcoinov (recimo pokojninski skladi). Lahko pa kupijo točke tega ETF sklada.

Kakšen sklad je torej bil ta “futures” sklad? Tukaj gre v osnovi za stave, ali bo cena bitcoina zrasla ali padla. Futures sklad iz leta 2021 torej ni dejansko kupoval bitcoinov. Zato tudi ta milijarda ni imela trajnega učinka na ceno.

ETF spot bitcoin skladi so povsem druga zgodba. Vlogo za odobritev ETF spot bitcoin sklada so namreč oddali vsi finančni velikani v ZDA. Na prvem mestu je gigant, ki “lahko sam kupi svet”, BlackRock, ki upravlja težkih 9.000 milijard dolarjev.

Za primerjavo: celoten proračun Evropske unije za leto 2022 je bil 170 milijard. Ali 53x manj! Kot da to še ni bilo dovolj, so vloge za odobritev ETF spot bitcoin skladov oddale tudi druge finančne veleinštitucije. Fidelity, Grayscale, J.P. Morgan, Morgan Stanley, Goldman Sachs, Bny Mellon, Invesco, Bank of America itd. Skupaj upravljajo preko 27.000 milijard. Njihove institucionalne stranke pa še dodatno preko 40.000 milijard, dolarjev seveda.

Koliko pomeni 100 milijard pri tej masi denarja? Le okrog 3,7 promila sredstev, ki jih ti finančni mastodonti upravljajo.

Kaj pa 1.000 milijard? 3,7 % sredstev, ki jih imajo v upravljanju. In 1.000 milijard praktično pomeni podvojitev vrednosti bitcoina. Zato ne presenečajo napovedi analitikov, da bi lahko cena bitcoina poletela nad 100.000 dolarjev.

Karkoli se bo zgodilo, je dejstvo, da za nobeno naložbo ni večjega dogodka kot začetek delovanja ETF spot skladov. Ker se nikjer drugje ne obrača več denarja.

Kdaj bodo lahko ti ETF spot bitcoin skladi odobreni?

Jutri. Lahko so odobreni že jutri. Večina pravnih ovir je že odstranjena. Tudi motnje na trgu so s kaznovanjem največje kripto borze Binance odstranjene.

V vsakem primeru pa poznavalci kripto trga pričakujejo odobritev ETF spot bitcoin skladov kmalu, zelo kmalu.

“Ne zamudite trenutka pred finalno formalno odobritvijo spot ETF bitcoin skladov, svari Martin Korošec. Doživimo lahko t. i. Ripple efekt. Ta je 13. julija letos preko noči zrasel za + 80 %, ko je dobil tožbo proti SEC komisiji. K sreči so člani njegovega izobraževanja že 21. marca dobili informacijo, da Ripplu zelo dobro kaže in so tako lahko videli izjemne rasti, preko noči.

Tudi odobritev ETF skladov je odvisna od SEC komisije. S tem, da ima zdaj kripto svet v rokavu izjemnega jokerja. Največja finančna družba na svetu je do zdaj oddala 574 vlog za odobritev ETF skladov pri SEC komisiji. Z družbo s toliko premoženja in vpliva se ne prepiraš. SEC komisija je do zdaj Blackrocku odobrila 573 ETF skladov.

V kriptu se vse hitro zgodi. Ne zamudite te priložnosti, ki se v vsaki industriji zgodi le enkrat. Prijavite se zdaj na brezplačen webinar KRIPTO FENIKS tukaj.

Božični rally

Cene kriptovalut se gibajo v ciklih. Daljši cikli so povezani s halvingom. Krajši cikli pa z razpoloženjem na trgih znotraj leta dni. In en del leta je izrazito optimističen. Čas, ko se zgodaj zmrači in se prižgejo lučke. Decembrsko praznično razpoloženje se tradicionalno preliva tudi v investicije. Medtem ko večina ljudi zapravlja v trgovinah in nazdravlja v družbi, investitorji v prazničnem razpoloženju kupujejo in kupujejo.

T. i. Santa Claus Rally ali božična rast je dobro znana v svetu delnic. A tudi v kripto svetu se je že dobro prijela. Rasti v decembru so impozantne. To leto pa veter v jadra kripto rasti krepi še en poseben učinek, na katerega je Martin Korošec opozarjal na svojih brezplačnih webinarjih že avgusta in septembra. September je tradicionalno negativen čas za kripto svet. V primeru, da pa so zadnji dnevi septembra pozitivni, pa lahko vidimo zelo pozitiven oktober, november in december. In točno to se je zdaj zgodilo.

Božični rally se krepi do božiča, zato je pametno izkoristiti to rast. Še posebej, ker nas že v začetku januarja čaka prvi zadnji rok za odobritev spot bitcoin ETF skladov, Martin Korošec opozarja na pomembne dogodke v kriptu svetu.

Halving, ETF spot bitcoin skladi in božični efekt rasti

Izkoristite vse te tri dejavnike za nove velike rasti v kriptovalutah. Pridobite aktualne in takoj uporabne informacije na brezplačnem webinarju, ki ga organizira Martin Korošec. Žal je število prostih mest omejeno. Prijavite se zdaj brezplačno tukaj.

Kriptovalute za začetnike

Nova knjiga FENIKS razkriva nov izbor Top 10 kripto projektov.  

Po letih poučevanja na svojih delavnicah o kriptovalutah (od 2017) je Martin Korošec združil svoje bogato znanje in izkušnje v priročniku “Feniks: Kriptovalute za začetnike”. Knjigo redno posodablja vsakih šest mesecev in doda najnovejše informacije in trende v svetu digitalnih valut.

Unikatna značilnost priročnika je vključitev aktualnega seznama kripto projektov, ki jih Martin Korošec prepoznava kot obetavne za prihodnost. Eden izmed projektov je v tem letu že dosegel 600 % rast. Drugi projekt je v enem samem dnevu zrasel za več kot 100 %.

Dodatno vrednost knjigi dajejo izobraževalni videoposnetki, dostopni preko povezav ali QR kod v samem priročniku, ki podrobno pojasnijo tehnične vidike obravnavanih tem.

Glavni cilj priročnika Feniksa je opremiti bralce s potrebnim znanjem o pravilih, tveganjih in potencialih v kripto industriji. Kot opozarja Martin Korošec, je v tem dinamičnem in hitro spreminjajočem se svetu ključno biti dobro informiran, saj prostora za napake ni, možnosti za popravilo pa skoraj ni. Začetniki naj preden kupijo prvo kriptovaluto pridobijo znanje, da se zaščitijo.

promocijska fotografija

Katere kriptovalute kupiti 2024? Kriptovalute za začetnike – nova knjiga.

Prva knjiga z NFT v Sloveniji

Zanimiv dodatek h knjigi Feniks je vključitev unikatnega NFT (nezamenljivi žeton) za vsakega kupca. Ta peta izdaja priročnika je s tem postala prva svoje vrste v Sloveniji, ki vsakemu kupci daje tudi digitalno potrdilo lastništva oziroma unikaten NFT, nad enim od 500 unikatnih likov, zasnovanih posebej za to priložnost.

Podrobnejše informacije o novem priročniku Feniksu so dostopne na uradni spletni strani priročnika.

Martin Korošec opozarja: pred nami je 2024 in še večji premiki v kripto svetu.

Po letu dnih slabih novic za kriptovalute si sedaj dobre novice sledijo ena za drugo. Posledično cena bitcoina, ki je dosegel impresivne številke, raste višje in višje. Vendar pa niso le velike kriptovalute tiste, ki beležijo visoke rasti.

 Številni manjši, inovativni kripto projekti, ki jih je izpostavil Martin Korošec, so v kratkem času zabeležili še večje rasti.

Te inovativne projekte pa je med tisoči projektov težko prepoznati.

Zato bodo tematike na praktičnem webinarju Kripto Feniks tudi „vprašanja za milijon dolarjev“:

• Katerim področjem znotraj sveta kriptovalut se lahko obetajo največji uspehi?
• Kako pravilno filtrirati med številnimi novimi kripto projekti?
• Kateri kriteriji lahko služijo kot vodnik pri prepoznavanju kriptovalut z obetavnim potencialom?

Na ta in podobna vprašanja bo na podlagi svojih dolgoletnih izkušenj na brezplačnem izobraževanju odgovarjal strokovnjak za kriptovalute, Martin Korošec. Vsebina webinarja ni finančni nasvet!

Ne zamudite priložnosti in se prijavite na webinar FENIKS, kjer boste lahko spremljali predstavitev v živo. Zaradi velikega zanimanja je število mest omejeno.

Prijavite se zdaj tukaj za brezplačen dostop.

* Vsebina članka ni predmet finančnega svetovanja. Omemba posamičnih investicijskih inštrumentov, kripto valut, delnic, skladov, plemenitih kovin, je lahko vključena le zaradi opisa ideje ali izobraževalnih namenov. Martin Korošec ne priporoča posamičnih finančnih inštrumentov in ni finančni svetovalec, borzni posrednik ali registrirani investicijski svetovalec. Vsem bralcem priporoča, da se, preden sprejmete odločitve o investiranju, o tem predhodno posvetujete s svetovalcem z ustrezno licenco.