Doživite Porcijunkulovo – Čakovski sejem, ki ponuja številne vsebine

Oglas 18. Jul 202309:54
koncert
promocijska fotografija

Porcijunkulovo, splet vere, tradicije in veselja, je kulturno-turistična prireditev, ki z bogastvom programov prednjači v tem delu regije se prične v petek, 28. julija in traja do 2. avgusta 2023. Takrat se Čakovec spremeni v živahno sodobno zbirališče, polno različnih vsebin in ponuja bogat program, poln čudovitih koncertov, očarljivih predstav, otroških delavnic in igralnic, promocij in predstavitev, prikazov starih obrti, bogato vinsko in gastronomsko ponudbo ter še veliko več.

Na letošnjem Porcijunkulovem se bodo koncerti zvrstili na kar petih odrih. Ob starem grajskem obzidju bo lociran glavni oder, urbani pridih dogodku dajejo različni glasbeniki v Parku Rudolfa Kropeka, tradicionalnim napevom lahko prisluhnete na Frančiškanskem trgu, ljubitelji starih uspešnic bojo prisluhnili koncertom ob vodnjaku v Parku Zrinski, za naše najmlajše pa smo pripravili številne vsebine v ob vzhodnem robu Perivoja.

koncert
promocijska fotografija

Glavni oder bo tudi to poletje prizorišče koncertov, o katerih se bo še dolgo govorilo. Prvi dan bomo prisluhnili Petru Graši, enemu najbolj znanih hrvaških pevcev, tekstopiscev, skladateljev in kantavtorjev, ki je v svoji bogati glasbeni karieri sodeloval s številnimi vrhunskimi glasbeniki. Drugi dan bo obiskovalce zabavala Vanna, v nedeljo pa pričakujemo 14 vrhunskih glasbenikov s tremi grammyji – EuroCubans z Juanom de Marcosom Gonzálezom. Ponedeljek je rezerviran za stare in nove uspešnice Željka Bebeka, 1. avgusta pa nas bo zabavala Crvena Jabuka. Zadnji dan nam bo pridih Dalmacije prinesla Klapa Intrade.

Dogodek je zrasel iz tradicijskega sejma, zato je verski del pa je še vedno neizogiben del celotnega Porcijukulova. Poleg maš v hrvaškem, slovenskem in madžarskem jeziku, ki se jih udeležujejo verniki iz tega dela Hrvaške in okoliških držav, je tu tudi procesija po ulicah Čakovca na sam praznik Matere Božje angelske 2. avgusta. Zraven velikega števila vernikov sodelujejo tudi kulturno umetniška društva iz okolice Čakovca, ki prikazujejo vso bogastvo medžimurske tradicionalne dediščine.

sejem
promocijska fotografija

Čakovski sejem je eden tistih dogodkov, ki ponuja vsebino in zabavo za vso družino. Medtem ko se najmlajši zabavajo v zabaviščnem parku, tisti malo starejši na koncertih, lahko njihovi starši, babice in dedki uživajo v okusih Medžimurja, nakupujejo na tradicionalnem sejmu ali preprosto uživajo v edinstvenem vzdušju Porciunkulova. In tako šest dni zapored!

Pridružite se reki obiskovalcev, ki bo konec julija preplavila ulice Čakovca in uživajte v najboljšem, kar ponuja Medžimurje!

Več na www.visitcakovec.com

logotip

logo