Kaj potrebujete za rokomet in kje lahko najdete najboljšo rokometno opremo?

Oglas 14. Sep 202213:06
rokomet
promocijska fotografija

Rokomet se brez težav uvršča med najbolj priljubljene športe v Sloveniji. Uspehi slovenskih športnikov na vseh frontah, torej tako reprezentančni, kot klubski, so botrovali k temu, da se rokomet uvršča med najbolj prakticirane športe med mladimi. Glede na število prebivalcev in uspehe, bi lahko celo rekli, da se Slovenija uvršča med svetovne velesile. V kolikor bi tudi sami radi pričeli z igranjem rokometa ali bi radi obdarili svojega otroka, nečakinjo ali bratranca, smo za vas pripravili nekaj nasvetov, ki vam lahko koristijo pri izbiri in nakupu rokometne opreme.

Najbolje bo, da začnemo pri pravilih, ki velevajo, da ima vsaka ekipa v polju po šest igralcev in vratarja v golu. Cilj igre je, da vaša ekipa doseže večje število zadetkov, kot nasprotnikova. V podrobnosti se ne bomo spuščali, saj je dovolj, da veste, da boste za igranje rokometa potrebovali osnovne pripomočke. Tu seveda ne smemo in ne moremo mimo rokometne žoge, ki je predpogoj, da sploh lahko pričnemo z igro. Za igro potrebujemo tudi dva gola in kakopak igrišče. Pri tem so nepisana pravila nekoliko bolj sproščena, saj vam za igro zadostuje le žoga in prijateljica ali prijatelj, s katerim si boste izmenjali nekaj strelov na gol. Tega pa lahko ustvarite tudi s pomočjo nahrbtnikov, plastenk ali drugih pripomočkov.

V kolikor govorimo o dvoranskem rokometu, seveda ne moremo mimo dodatne opreme in predvsem ščitnikov. Verjetno dobro veste, da je hitrost žoge pri rokometu lahko večja od sto kilometrov na uro, zato je dobro poskrbeti za primerno zaščito občutljivejših delov telesa. A o tem nekoliko več kasneje. Med obvezno dodatno opremo najboljši rokometaši in rokometašice uvrščajo predvsem smolo in čistilo za smolo, a tudi o tem bomo nekaj več zapisali v naslednjih odstavkih, saj moramo najprej podati nekaj nasvetov glede rokometne žoge.

Kot že omenjeno, rokomet se ne more igrati brez žoge. Te so različnih velikosti, saj se pri različnih starostnih kategorijah uporablja različne velikosti. Pri tako imenovanem mini rokometu, ki ga igrajo najmlajši igralci in igralke je velikost žoge predpisana na velikost 0. To mladim talentom omogoča, da lahko imajo dober oprijem žoge in, da bodo z veseljem trenirali. Potem žoga z leti, tako kot igralke in igralci, raste. Največja rokometna žoga se ponaša z velikostjo 3. Zato pred nakupom previdno preglejte kakšna je velikost žoge, ki jo nameravate položiti v košarico.

rokomet
promocijska fotografija

Običajno se rokomet igra v dvorani ali morda tudi na zunanjem tartanskem igrišču, kjer so goli že prisotni. Na voljo pa so tudi napihljivi in premični goli za vse, ki bi radi igrali rokomet kjerkoli. Vse kar morate narediti je, da vzamete gole s seboj, tako kot tlačilko in nato na želeni lokaciji napihnete vrata ter uživate v igri. Na ta način boste lahko s prijatelji kjerkoli odigrali rokometno tekmo, zato so napihljivi goli primerni za vse, ki ste veliko na poti.

Rokomet slovi, kot relativno grob šport. Zato so padci in udarci pri tem športu bolj pogosti, kot pri drugih ekipnih kontaktnih športih, kot je na primer nogomet. V kolikor bi se radi bolje zaščitili pred morebitnimi poškodbami ali odrgninami, vam definitivno priporočamo, da izberete ščitnike za komolce in kolena. Tako boste zaščitili najbolj občutljive dele telesa.

Če pa želite poskrbeti še za odličen oprijem rokometne žoge in posledično boljše strele, vam svetujemo, da si ogledate ponudbo smol. Ta rokometašem služi za boljše predstave. Po treningu ali tekmi pa ne pozabiti na čistilo za odstranjevanje smole. Zadnja stvar, ki si jo želite je, da bi se vaša oprema zaradi smole »zalepila«.

Vso opremo za rokomet pa boste našli na enem mestu. Govorimo o spletnem mestu ceneje.si, kjer boste lahko brskali med več sto izdelki, da vašo rokometno igro še dodatno obogatite.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje