Sončna elektrarna se še vedno izplača 

Oglas 15. Apr 202410:17 3 komentarji
promocijska fotografija

Z zaključkom sheme NET metering, h kateri so lahko pristopili vsi, ko so oddali vlogo za soglasje za priključitev sončne elektrarne do konca leta 2023, se pojavljajo pomembna vprašanja o donosnosti sončnih elektrarn. V odziv na spremembe, ki jih je prineslo leto 2024, vodilno podjetje na področju trajnostnih rešitev, GEN-I, predstavlja nov poslovni model samooskrbe z odkupom viškov, ki odjemalcem nižajo mesečne račune za električno energijo. Ta ohranja finančne ugodnosti za odjemalce in obenem krepi njihovo vlogo v trajnostnem energetskem okolju. 

Samooskrbna rešitev za trajnostno prihodnost

GEN-I je razvil novo samooskrbno rešitev za tiste, ki so zamudili priključitev v shemo NET metering in se odločajo za sončno elektrarno po 1. 1. 2024. Ta nova rešitev omogoča odkup presežne električne energije oddane v omrežje, kar odpravlja morebitne dvome o donosnosti investicije. V mesecih, ko je vrednost oddane energije v omrežje višja od vrednosti prevzete energije iz omrežja, se dobropis prenese v naslednji mesec do njegove izrabe. Prihranek se od odjemalca do odjemalca razlikuje, saj je odvisen tako od porabe stranke kot od velikosti sončne elektrarne. Odvisno od teh dejavnikov lahko povprečna stranka pri prehodu na samooskrbo po novem poslovnem modelu računa na letni prihranek v vrednosti do 1.000 € glede na leto 2023.

promocijska fotografija

Krepitev ozaveščenosti odgovornosti do okolja

Z novo samooskrbno rešitvijo lahko lastniki sončnih elektrarn prispevajo k trajnostnemu razvoju, postanejo aktivni soustvarjalci zelene prihodnosti in hkrati ohranjajo neodvisnost od nihanj cen energije na mednarodnih trgih.

Model temelji na 15-minutnih obračunskih intervalih, kar zagotavlja natančnejše in pravičnejše obračunavanje električne energije. Ta pristop optimizira finančni izkupiček in hkrati spodbuja odgovorno ravnanje z energijo ter aktivno načrtovanje in upravljanje porabe energije.

GEN-I z novim poslovnim modelom naslavlja izzive nove dobe samooskrbe z električno energijo. Za več informacij in sklenitev pogodbe o samooskrbi se obrnite na GEN-I na [email protected] ali pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 1558.

promocijska fotografija

Razmišljate o postavitvi lastne sončne elektrarne?

Vabimo vas, da izkoristite prednosti našega poslovnega modela odkupa viškov in zaupate izgradnjo sončne elektrarne strokovnjakom GEN-I Sonce. Obiščite njihovo spletno stran, izpolnite obrazec, prejmite informativno ponudbo, prilagojeno svojim potrebam, in se naročite na ogled lokacije. Izkoristite sončno energijo in prispevajte k trajnostni prihodnosti že zdaj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje