Z osmo plemenito kovino lahko trenutno uspešno oplemenitite svoj denar

Oglas 19. Apr 202209:32 0 komentarjev
Osmium institut Slovenija
Osmium inštitut Slovenija

Najredkejša plemenita kovina na svetu se lahko pohvali z vse bolj rastočim mednarodnim trgom. Pravijo, da ima njen sijaj na sončni svetlobi veliko večjo moč kot sijaj diamantov, poleg tega je ni mogoče ponarediti. To je kristalinski osmij – zadnja od osmih plemenitih kovin, ki vam omogoča, da res uspešno oplemenitite svoj denar.

Ko vlada kriza oz. grozi inflacija, tako mali vlagatelji kot institucionalni vlagatelji iščejo načine, kako zavarovati svoje finance. Človek se je skozi zgodovino naučil, da so plemenite kovine varna naložba z zanesljivimi donosi. In osmij je plemenita kovina, ki spada med kovine platinaste skupine skupaj s kovinami, kot so rutenij, rodij in seveda platina. Tako kot druge plemenite kovine je osmij kemično obstojen in odporen proti rji, koroziji, obrabi.

Poleg tega, da je trpežen, pa je osmij še zelo gost – je najgostejši element, ki ga pozna človeštvo. Medtem ko so v preteklosti odkrili, da ponarejene zlate palice vsebujejo druge kovine, kot je baker s Kitajske, pa osmija ni mogoče napolniti z drugo kovino, saj ne obstaja kovina, gostejša od osmija.

Prav njegov status najgostejšega elementa na svetu je tisti, zaradi katerega se je priljubljenost osmija kot naložbe v opredmetena sredstva v Evropi v zadnjem obdobju močno povečala.

Do pred osmimi leti je osmij veljal za strupenega, zdaj pa ga je mogoče kristalizirati, zaradi česar ni le nestrupen in neškodljiv, ampak velja za najbolj dragoceno od plemenitih kovin. Poleg tega se osmij tudi lesketa kot preproga iz diamantov, zato ga tudi imenujejo ”sončni element”.

Pa še ena pomembna lastnost kristalni osmij uvršča v sam vrh plemenitih kovin – podvržen je najsodobnejšemu postopku certificiranja, ki potrjuje njegovo čistino, pri čemer uporablja njegovo neponovljivo kristalno strukturo kot digitalni prstni odtis. To je vodilo tudi do rasti njegovih trgov v Aziji, Afriki, Avstraliji in nazadnje Severni Ameriki.

Vsak kos certificiranega kristalnega osmija ima osemmestno alfanumerično kodo, znano kot identifikacijska koda osmija. Kode so shranjene v mednarodni bazi podatkov o osmiju in vsebujejo informacije, kot so dimenzija, teža, globinski sken in neto vrednost na podlagi trenutne tržne cene kristalnega osmija.

Osmium institut Slovenija
Osmium inštitut Slovenija

Varna dolgoročna naložba, ki ohranja vrednost vašega denarja

Kot varne v vseh krizah (kot sta tudi krizi zaradi pandemije covida-19 in vojne v Ukrajini) še naprej veljajo plemenite kovine in sloves najbolj varnega zatočišča v času negotovosti vse bolj prevzema osmij, zadnja izmed osmih plemenitih kovin na svetu.

Sprva je osmij sicer veljal za kovino superbogatih. Imel je potencial, da postane oblika valute za najbogatejše ljudi na svetu, pa vendar je z razvojem v zadnjih nekaj letih zdaj na voljo prav vsem vlagateljem. Prve države se že pogajajo, da bi del svojih zalog plemenitih kovin vložile v osmij.

Za fizične osebe se zneski naložb gibljejo od 100 pa vse do nekaj 100 tisoč evrov.

In če povzamemo: ker je osmij na našem planetu zelo redek in ga je po najnovejših ocenah v zemeljski skorji le okoli 44 ton, je zlahka napovedati trend nenehnega rasti cene. Če naložite denar v osmij, bo ta torej najmanj ohranjal svojo vrednost oziroma poskrbel za najugodnejše razmerje med pričakovano donosnostjo in tveganjem naložbe.

Osmium institut Slovenija
Osmium inštitut Slovenija

Nakit mu ceno še povečuje

Okrog pet odstotkov osmija se porabi za posebej spektakularen nakit in za prestižne ure.

Osmij tako postaja vse bolj in bolj priljubljen pri draguljarjih in izdelovalcih nakita, ki so navdušeni nad njegovo bleščečo odsevno svetlobo, ki po sijaju prekosi celo diamant. Ima naraven modrikasto srebrn odtenek, ki je intenzivnejši zaradi kristalizirane strukture – ko je izpostavljena neposredni sončni svetlobi, kovina zasije tako bleščeče, da deluje skorajda nezemeljsko.

Vse večja uporaba osmija pri izdelovanju luksuznega nakita dodatno zmanjšuje ponudbo osmija na trgu in posledično nenehno viša njegovo ceno.

Ta izjemen lesk je na primer pritegnil dva švicarska urarja Hublot in Ulysse-Nardin, ki izdelujeta ekskluzivne ure s kristalnim osmijem. Draguljarji, kot je nemški proizvajalec Oslery, pa predstavljajo osmij v svojih edinstvenih linijah nakita.

Kje ga kupiti

Osmij je danes prek certificiranih partnerjev iz registriranih državnih inštitutov investitorjem na voljo že po vsem svetu.

Več o osmiju in samem inštitutu Osmium lahko izveste tako, da obiščete www.osmium-institut.si ali se na njih obrnete neposredno prek e-pošte [email protected] oz. telefonsko na številki 040 333 303. Z njimi se lahko dogovorite za nakup, prav tako pa vam zagotavljajo zanesljive storitve, ažurne informacije in strokovno svetovanje, preprost proces naročila, varno in zavarovano dostavo ter diskretnost.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!