Začetki so pomembni in pri Telemachu podpirajo mlade na karierni poti

Oglas 04. Okt 202308:50
računalništvo
Profimedia

Trg informacijsko-komunikacijske tehnologija (IKT) je eden izmed najhitrejše rastočih, kar seveda opažajo tudi v podjetju Telemach, enem vodilnih telekomunikacijskih operaterjev v Sloveniji. To je opaziti tako na področju jedrnih, telekomunikacijskih storitev (kamor prištevajo fiksno in mobilno povezljivost) kot tudi na področju IT, kjer so vedno bolj prisotni. Ukvarjajo se s storitvami podatkovnih centrov (gostovanje strežnikov), oblačnimi storitvami (storitve nudenja varnostnih kopij) in storitvami informacijske varnosti.

Pri Telemachu se zavedajo, kako zelo pomembni so začetki. Zato z veseljem nudijo možnost podpore pri kariernih začetkih (pa naj bo to v obliki praktičnega usposabljanja, mentoriranja, podpore pri oblikovanju zaključnih nalog in podobno). Organizirajo Dneve odprtih vrat in tesno sodelujejo s fakultetami, kjer so spoznali že marsikaterega talentiranega dijaka ali študenta, ki je izražal velik potencial. Organizirajo tudi družbeno odgovorni projekt Job Lab, ki zajema integrativni in celostni pristop, s katerim dijake pripravljamo na samostojno karierno pot. Preko projekta spoznajo spremembe trga dela, razmišljajo o lastnih spretnostih in vrlinah, realno ocenijo svoje kompetence in jih znajo izboljšati.

Medse vedno radi sprejmejo samostojne in proaktivne posameznike, ki so pripravljeni na vseživljenjsko učenje, radi delajo v dinamičnem okolju in se hitro prilagajajo na spremembe.

»Tehnologija je temelj vseh naših storitev, a glavni Telemachovi junaki so bili vedno ljudje. Brez njihove domišljije, zavzetosti, motiviranosti za inovacije, idej in močnega ekipnega duha ne bi mogli ustvariti takšne zgodbe o uspehu.  Zato se trudimo ustvariti čim bolj privlačno delovno okolje, ki je stimulativno in dinamično ter ponuja obilo priložnosti za karierni razvoj. Cenimo predanost delu, timski duh in navdušenje do dela. Prizadevamo si za nenehen razvoj naših zaposlenih, zato s širokim naborom izobraževanj skrbimo, da imajo vedno na voljo ustrezna znanja za opravljanje dela.«, je povedala Alenka Arlič, direktorica kadrovske službe in organizacijskega razvoja pri Telemach Slovenija.

Spisali so že mnoge uspešne zgodbe in prehodili zanimive karierne poti. Napredovanja se redno odvijajo v Telemachu, pa tudi širše v skupini United Group – njihovi zaposleni z IKT področja so tudi zelo cenjeni člani United Cloud-a, kjer predstavljajo središče in glavnino razvojnega centra.

Vsa prosta delovna mesta si lahko v katerem koli trenutku ogledate na portalu MojeDelo. V vsakem trenutku pa z veseljem sprejmemo splošne prijave, ki jo lahko naslovite na [email protected]. Se veselimo spoznavanja!