Laibach za N1: Težko bi bilo živeti s tem, da nam vsi ploskajo

Kultura 04. Mar 202305:00 8 komentarjev

Prvi daljši pogovor Laibach po napovedi in odpovedi njihovega koncerta v Ukrajini, kar močno odmeva doma in po svetu. In prvi po izvedbi pesmi Oj, Triglav, moj dom, ki navdušuje Slovenijo.

Laibach o koncertu v Kijevu, ki ga je organizator pred dnevi odpovedal zaradi, kot je pojasnil, burnih odzivov zaradi skupininega nerazumevanja razlogov za vojno v Ukrajini. “Gre za serijo nesporazumov,” pravijo Laibach. Mi smo pripravljeni narediti to gesto, ki se nam zdi etična, ne bomo pa se silili, razlagajo. Naš gost je bil Ivan Novak, predstavnik skupine Laibach. V N1 podkastu tudi o pesmi Oj, Triglav, moj dom, ki od otvoritvene slovesnosti za svetovno prvenstvo v Planici združuje Slovence; te dni je dobila še videospot.

Kakšni pa so spomini na koncertiranje v razrušenem Sarajevu med vojno? Kakšna je več kot štiri desetletja dolga zgodovina skupine Laibach? Pa o članih skupine, o simbolih, o ljubezni in o tem, česar ne želijo, da drugi vidijo … Katere predstave radi razbijajo komu? V kaj so šli brez cinizma? Bi predstavljali Slovenijo na Evroviziji? Se bo Laibach ukinil? Celoten podkast, ki smo ga posneli v četrtek, lahko pogledate v zgornjem videu ali poslušate v tonskem posnetku spodaj. “Težko bi bilo živeti s tem, da nam vsi ploskajo,” med drugim izjavijo.

Podkaste N1 Slovenija lahko poslušate in se nanje naročite na platformah APPLE PODCASTSSPOTIFYSOUNDCLOUDGOOGLE PODCASTSTITCHERCASTBOX in DEEZER.

Laibach
Facebook/@Laibach

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje