Med turno smuko se je huje poškodovala nekdanja smučarka Meta Hrovat

Slovenija 31. Jan 202320:20
Meta Hrovat
Srdjan Zivulovic/BOBO

Po informacijah N1 se je minuli konec tedna na turni smuki huje ponesrečila nekdanja smučarka Meta Hrovat. Po naših informacijah ni v smrtni nevarnosti, je pa utrpela težke poškodbe.

Minuli konec tedna so morali policisti in gorski reševalci pomagati več ljudem, ki so v gorah potrebovali pomoč. V soboto so kranjski policisti skupaj z gorskimi reševalci opravili zahtevnejše reševanje turne smučarke na območju Rateč, ki je pri spustu z Male Ponce z glavo trčila v večjo skalo in poškodovana obležala. Po informacijah N1 se je poškodovala nekdanja smučarka Meta Hrovat, ki ni v smrtni nevarnosti, je pa utrpela težke poškodbe.

Po navedbah kranjskih policistov je bila ustrezno opremljena in smučala z manjšo skupino, ki ji je nudila prvo pomoč.

Meta Hrovat, sicer zadnja slovenska smučarka, ki se je na tekmah svetovnega pokala pod okriljem Zlate lisice zavihtela na stopničke, je na pragu nove sezone presenetila z naznanitvijo konca tekmovalne kariere. Hči dolgoletnega kranjskogorskega župana Janija Hrovata se je na svoji smučarski poti štirikrat uvrstila na stopničke za zmagovalke – štirikrat je bila tretja, po dvakrat v domači Kranjski Gori in Lenzerheideju.

Kariero smučarke, ki je bila po dvakrat mladinska svetovna prvakinja (slalom, 2018 in 2019) in podprvakinja (kombinacija, 2017 in 2018) ter bronasta slalomistka mladinskih olimpijskih iger 2016, so zaznamovale tudi številne zdravstvene težave. V intervjuju za Sportklub je v začetku meseca dejala, da ostaja v stiku z naravo, predvsem kot turna smučarka. “Veseli me, da imam prvič v pravem zimskem obdobju leta čas za gore. Večinoma sem se s turnimi smučmi v hribe podala šele po koncu sezone, torej spomladi. Takrat so razmere drugačne. Zato se zdaj učim, kako ocenjevati pogoje, kako spremljati vremenske spremembe, kako ravnati v določenih položajih, kdaj in s kom se podati na pot,” je dejala 24-letna olimpijka iz Podkorena.

Celoten intervju si preberite v prispevku Meta Hrovat pred novimi izzivi

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.