Simon Maljevac in Janez Cigler Kralj o dolgotrajni oskrbi

Soočenje ministra za solidarno prihodnost iz vrst Levice in prejšnjega ministra za delo ter sedanjega vodje poslanske skupine NSi o zakonu o dolgotrajni oskrbi.

POUDARKI ODDAJE

Tik preden poslanke in poslanci začnejo s parlamentarnimi počitnicami, morajo odločiti še o izjemno pomembnem zakonu o dolgotrajni oskrbi. Koalicija z njim zelo hiti, vlada ga je sprejela na dopisni seji, brez obravnave na ekonomsko socialnem svetu, parlament ga sprejema po nujnem postopku.

Tisti, ki se s tem področjem v Sloveniji ukvarjajo – tako kot že pri zakonu prejšnje vlade – opozarjajo na številne pomanjkljivosti, predvsem glede financiranja dolgotrajne oskrbe, obsega storitev, zagotavljanja njihove kakovosti, izvajanja, nadzora in zagotavljanja ustreznega kadra. Bo torej zakon dosegel svoj namen in bodo ljudje dobili oskrbo, ki jo potrebujejo? V oddaji N1 STUDIO sta se v državnem zboru soočila minister za solidarno prihodnost iz vrst Levice Simon Maljevac in prejšnji minister za delo, zdaj vodja poslanske skupine NSi Janez Cigler Kralj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.