Na La Palmi spet evakuacije, domove zapustilo med 700 in 800 ljudi

N1 video 12. Okt. 202118:07 > 19:07
Delite:

Na otoku La Palma, kjer že dobre tri tedne bruha vulkan Cumbre Vieja je moralo svoje domove zapustiti med 700 in 800 ljudi. Njihove domove ogroža tok lave, ki je uničil tudi precej nasadov banan. Od začetka izbruha je moralo domove zapustiti že več kot 6000 ljudi.

Razmere na španskem otoku La Palma, kjer že dobre tri tedne bruha vulkan Cumbre Vieja, so se znova zaostrile. Še med 700 in 800 ljudi je moralo zapustiti domove, ki jih ogroža tok lave, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Od začetka izbruha je moralo domove zapustiti že več kot 6000 ljudi, lava je uničila številne hiše in kmetijske površine, zlasti nasade banan.

Na območju Callejona de la Gata ni več strupenih plinov

So pa medtem na območju Callejona de la Gata umaknili opozorilo ljudem pred gibanjem na prostem. Tega so izdali, ker je obstajala nevarnost sproščanja strupenih plinov v ozračje, potem ko je lava dosegla cementarno. Ker danes niso namerili zvišane koncentracije strupenih plinov, so opozorilo umaknili, še poroča dpa.

La Palma je eden od otokov v Kanarskem otočju. Otok je sicer turistično precej manj razvit kot Tenerife ali Gran Canaria, glavna gospodarska dejavnost je pridelava banan.

Komentari

Vaš komentar