Nenavaden trend na spletu: oglasilo se je korejsko ministrstvo (VIDEO)

Magazin 26. Jan 202405:02 0 komentarjev

Južno Korejo je zajel zelo nenavaden trend. Družbena omrežja so namreč preplavljena z videi, na katerih ljudje cvrejo in uživajo zobotrebce, zato je tamkajšnje ministrstvo za prehrano izdalo opozorilo, v katerem ljudi poziva, naj jih ne ne uživajo, piše Reuters.

V Južni Koreji se je razširil nenavaden trend, ki se odvija na družbenih omrežjih. Posnetki, na katerih ljudje cvrejo in uživajo ocvrte škrobne zobotrebce, so postali prava uspešnica na platformah, kot sta TikTok in Instagram.

A ne gre za klasične, lesene zobotrebce, ki jih poznamo v Sloveniji. Zobotrebci, ki jih uporabljajo v Južni Koreji, so namreč narejeni iz sladkega krompirja ali koruznega škroba, ki naj bi bili okolju prijazni in biorazgradljivi, saj vsebujejo živilsko barvilo.

Zaradi tega trenda se je odzvalo tudi tamkajšnje ministrstvo za varnost hrane in zdravil, ki je izdalo opozorilo. V sredo so prek družbenega omrežja X (nekdanjega Twitterja) opozorili, da zobotrebci niso namenjeni uživanju. “Zobotrebci niso užitni, zato prosimo, da jih ne cvrete in ne jeste,” so zapisali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!