“Anže Logar je Hamlet slovenske desnice”

Podkast 07. Dec 202313:53 22 komentarjev

Kaj pomeni zadnje dogajanje med Anžetom Logarjem in SDS oz. Janezom Janšo? Kaj je naredila Golobova vlada in česa ne? Kakšna je zadnja politična bilanca v tem letu?

Anže Logar je Hamlet slovenske desnice, pravi zgodovinar in kolumnist Luka Lisjak Gabrijelčič v N1 podkastu. V oddaji skupaj z dr. Tadejem Troho komentirata aktualno politično dogajanje med Janezom Janšo oz. SDS in Logarjem oz. njegovo Platformo sodelovanja. Kako na volilce vpliva Logarjevo “cincanje”?

Volilcem to izgleda tako, da v tem sporu med Hamletom slovenske desnice in SDS izpade boljše SDS, ocenjuje Lisjak Gabrijelčič. S tem zavlačevanjem si Logar zelo aktivno zapravlja politični kapital, ki si ga je nabral, pravi. Zdaj ravna kot neka “politična starleta, ustvarja pričakovanje: ali bom ali ne bom …”

A tudi SDS ohranja suspenz, dodaja Troha, kot da “so Logarjevi govori zdaj apokrifne narave.” So nekako “pending“, vedno se še lahko vključijo v SDS-ov kanon, pojasnjuje Troha.

Luko Lisjaka Gabrijelčiča v podkastu vprašamo tudi, zakaj je pred leti, po tem, ko je bil njen član, zapustil SDS. In se spomnimo, v katerih primerih stranka SDS govori isto kot Tadej Troha.

Kaj pa je leto 2023 prineslo državljankam in državljanom v političnem smislu? Kdo ga je najbolj zaznamoval in kako? Zakaj se zdi, kot da smo v predvolilni kampanji? Tudi o tem smo govorili v dobro uro trajajoči razpravi.

Kaj se zdi Tadeju Trohi “bolno” in zakaj svetuje, da se sprehodimo skozi ljubljanski Tivoli? Na obzorju so že evropske volitve – kaj lahko pomenijo za politično dogajanje? Kaj se dogaja na desnici in kaj na levici? Kako se obnašajo nekateri iz Gibanja svoboda in zakaj? Kako predsednik vlade Robert Golob?

Logar in Janša v volilnem štabu na predsedniških volitvah (Foto: Primož Lavre/Reporter)

Celoten pogovor o slovenski politiki in aktualnih dogajanjih, v katerem poglede soočita in razmere razlagata dr. Tadej Troha in Luka Lisjak Gabrijelčič, glejte ali poslušajte v posnetku na vrhu te strani.

lisjak gabrijelčič troha lovec
Denis Sadiković/N1

Vabljeni pa tudi k poslušanju ali gledanju tudi drugih N1 podkastov, od pogovora s serijsko svetovno rekorderko Alenko Artnik do intervjuja z režiserko Hanno Slak in zgodbe Tomija Megliča iz Siddharte, ki smo jih za vas zbrali tu spodaj:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje