Rusija ukrajinsko vojsko obtožila napada na bolnišnico v regiji Lugansk

Svet 28. Jan 202318:087 komentarjev
Ukrajina, vojaki
Clodagh Kilcoyne/REUTERS

Rusko obrambno ministrstvo je danes obtožilo ukrajinsko vojsko, da je izvedla napad na bolnišnico v regiji Lugansk na vzhodu Ukrajine, pri čemer je umrlo 14 ljudi, 24 jih je ranjenih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rusko ministrstvo je v sporočilu za javnost še zapisalo, da so ukrajinske oborožene sile v mestu Novojadar namerno obstreljevale stavbo tamkajšnje bolnišnice z ameriškim raketnim sistemom himars. Pri tem je po njihovih navedbah med bolniki in zdravstvenim osebjem umrlo 14 ljudi, 24 pa jih je ranjenih.

Ministrstvo je še navedlo, da bolnišnica že več mesecev zagotavlja zdravstveno pomoč lokalnemu prebivalstvu in vojakom. “Nameren raketni napad na znano aktivno civilno zdravstveno ustanovo je nedvomno hud vojni zločin režima v Kijevu,” so še poudarili v Moskvi.

Regija Lugansk je sicer ena od štirih ukrajinskih regij, ki si jih je Rusija septembra lani enostransko priključila. Tako kot sosednjo regijo Doneck jo od leta 2014 delno nadzorujejo proruski separatisti. Kraj Novojadar leži na območju njihove samooklicane ljudske republike Lugansk.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar