V ruskem napadu na Harkov uničen tudi slovenski konzulat

Svet 01. Mar 202218:55 > 20:44 7 komentarjev
konzulat
N1

Med jutranjim ruskim obstreljevanjem drugega največjega ukrajinskega mesta Harkov je bil kot "kolateralna diplomatska škoda" uničen tudi slovenski konzulat, je na Twitterju sporočil vodja delegacije EU v Ukrajini Matti Maasikas. Da je bil konzulat uničen, so za N1 potrdili na ministrstvu za zunanje zadeve, kjer več informacij za zdaj nimajo.

Vodja delegacije EU v Ukrajini Matti Maasikas je na Twitterju sporočil, da je bil v današnjem ruskem napadu na Harkov uničen tudi slovenski konzulat kot “kolateralna diplomatska škoda”. Da je bil konzulat uničen, so za N1 potrdili tudi na ministrstvu za zunanje zadeve, kjer več informacij za zdaj nimajo.

Uslužbenci konzulata, ki ga vodi častni konzul Anatolij Bondarenko, v napadu po navedbah ministrstva za zunanje zadeve niso bili ranjeni.

Napad je ministrstvo za zunanje zadeve kasneje potrdilo še na Twitterju in obsodilo “nezaslišano dejanje Ruske federacije in agresijo nad Ukrajino”. Slovensko veleposlaništvo v Ukrajini je na Twitterju zapisalo, da je častni konzul varen. “To grozljivo dejanje ne bo ostalo brez posledic,” so napovedali.

Slovenija ima poleg tistega v Harkovu še konzulata s častnim konzulom v Žitomirju in Odesi.

Spomnimo, da je ruska vojska zjutraj izvedla zračni napad na drugo največje ukrajinsko mesto Harkov. Po dosedanjih podatkih je v napadu umrlo 18 ljudi, še več pa jih je bilo ranjenih.

Dogajanje v Ukrajini spremljamo v živo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje