Posnetek ganljivega trenutka, ko izpod ruševin rešijo kužka

Svet 13. Apr 202221:10 > 21:42 1 komentar

Po spletu je zaokrožil ganljiv posnetek ukrajinskih reševalcev, ki so z golimi rokami izpod ruševin rešili štirinožca, ki so ga slišali jokati.

Po spletu je zaokrožil ganljiv posnetek, ko so reševalci z golimi rokami izpod ruševin bombardiranega naselja izkopali prestrašenega psa in ga predali zaskrbljenemu starejšemu lastniku. Reševanje je potekalo v doneški regiji na vzhodu Ukrajine, potem ko so območje obstreljevale ruske sile.

“Vsako življenje je pomembno.” To je slogan policije in reševalcev v doneški regiji. V obstreljevanju vasi je skoraj umrl 77-letni moški. Čudežno je preživel, njegov kuža pa je bil pokopan pod ruševinami in zemljo. Policija in reševalci so skupaj našli in potegnili psa iz zemlje,” so zapisale ukrajinske oblasti.

Minuto dolg posnetek je na Twitterju delil tudi Anton Geraščenko, svetovalec ukrajinskega ministra za notranje zadeve. “Rusija je obstreljevala vas v regiji Donbas, pod ruševinami pa je bil mladiček. Reševalcem ga je uspelo rešiti in vrniti lastniku, ki je sam komaj ušel smrti zaradi obstreljevanja,” je zapisal. Dodal je še, da reševalne službe delajo 24 ur na dan, 7 dni v tednu, opravljajo najtežje delo in rešujejo življenja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.