Zelenski predlaga Trumpu, da ga popelje na fronto v Ukrajini

Svet 17. Feb 202414:02 5 komentarjev
Volodimir Zelenski, Donald Trump
Foto: PROFIMEDIA/N1

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v luči ogrožene nadaljnje ameriške pomoči Ukrajini izrazil pripravljenost, da bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa v primeru vrnitve na položaj popelje na fronto v Ukrajini. Meni namreč, da bi morali politični odločevalci videti, kaj vojna prinaša s sabo.

“Če bi gospod Trump prišel, sem pripravljen iti z njim na fronto,” je Volodimir Zelenski dejal na varnostni konferenci v Münchnu. “Če se pogovarjamo, kako končati vojno, menim, da moramo pokazati ljudem, ki odločajo, kaj v resnici in ne na Instagramu pomeni resnična vojna,” je dejal.

Skoraj dve leti po začetku ruske agresije na Ukrajino se je namreč dolgoročna podpora Zahoda znašla pod vprašajem zaradi zastoja pri potrjevanju novega, 60 milijard dolarjev vrednega paketa v ameriškem kongresu.

Senco dvoma na obete trajne pomoči iz Washingtona meče tudi morebitna vrnitev Donalda Trumpa v Belo hišo. Večkrat je namreč kritiziral vojaško podporo ameriške administracije Ukrajini, v času svojega mandata pa je izražal občudovanje ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Trumpu se glede na ankete znova nasmiha republikanska predsedniška kandidatura na novembrskih volitvah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje